Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΔΗΨΟΥ





Για άλλη μια χρονιά, η παράδοση και η κουλτούρα διαφόρων λαών ζωντανεύουν στο λιμάνι των Λ. Αιδηψού χάρη στο 4ο Διεθνές Χορευτικό Φεστιβάλ Αιδηψού, το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 9 χορευτικών συγκροτημάτων από Ελλάδα, Πολωνία και Τουρκία.

Πρώτοι έσυραν το χορό οι χορευτές του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ωρεών και ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα 

Koderki / Towicz από την Πολωνία, 
Νεανική Εστία Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, 
B.E.F.A.D. από την Κωνσταντινούπολη, 
Πολιτιστικός Σύλλογος Βελονάδων Κέρκυρας, 
Θρακική Εστία Κιλκίς, 
Karagöz Halk Dansları Topluluğu Kultur Sanat ve Genclik Spor Kulübü από την Προύσα της Τουρκίας, 
Sanniki από την Πολωνία 
και οι χορευτές της Πολιτιστικής Ενότητας Νέων Λευκάδας από τη Λευκάδα Φθιώτιδας. 

Και τις δύο βραδιές του φεστιβάλ, δηλ. την Παρασκευή και το Σάββατο, 14-15 Ιουλίου 2017, οι χορευτικές αποστολές παρουσιάζουν διαφορετικά χορευτικά και μουσικά προγράμματα ταξιδεύοντας το κοινό σε μια πανδαισία χορών, ακουσμάτων και χρωμάτων.

Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να επισημανθεί πως για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Αιδηψού εκτός από πολιτιστικό χαρακτήρα, έχει και φιλανθρωπικό. Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρώνονται χρήματα στον «κουμπαρά της αγάπης», τα οποία στο τέλος του φεστιβάλ θα δοθούν στις 3 ενορίες της Αιδηψού για να μοιραστούν στη συνέχεια σε άπορες οικογένειες της περιοχής.






  

 









 

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου