Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ





Από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


Τον Δήμο μας επισκέφτηκε χθες (Τετάρτη 13/7/2017) ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Jan Bondi. Τον συνόδευε η συνεργάτιδα της πρεσβείας κα. Γιτκα Χροτσμοβα και η κα. Έλενα Μουρελάτου.

Οι επισκέπτες μας αφίχθηκαν το μεσημέρι και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού. Ακολούθησε συνάντηση με την Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου και ευρεία συζήτηση με θέματα τις τεχνικές αξιοποίησης των πηγών της Αιδηψού και τους τρόπους συνεργασίας του Δήμου μας με την Τσεχική Πρεσβεία.

Προς το απόγευμα ο πρέσβης και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στην Αιδηψό, επισκεπτόμενοι μεταξύ και τις πηγές στη θέση 40 πλατάνια.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα στον Άγιο Νικόλαο Αιδηψού στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τα τοπικά μας προϊόντα και ιδιαίτερα με τα φρέσκα ψάρια της περιοχής μας.

Το απόγευμα η ομάδα επισκέφθηκε τη Λιχάδα και ξεναγήθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Λιχαδονήσων, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες από την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά της περιοχής μας.

Μετά το απόγευμα ο Πρέσβης έδωσε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας τον ενθουσιασμό του για τον φιλόξενο και πανέμορφο Δήμο μας. Επεσήμανε επίσης την άριστη συνεργασία που είχε με την Δήμαρχο, και την προοπτική νέων επισκέψεων και συνεργασίας σε θέματα ανάπτυξης της τεχνογνωσίας γύρω από τον ιαματικό τουρισμό. Τόνισε ότι η Δήμαρχος με την ομάδα των συνεργατών της βρίσκονται στην σωστή πορεία ανάπτυξης του τουρισμού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. (Όλη την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε σε αυτόν τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=-aKrsC4l0Bc&feature=youtu.be )

Το βράδυ οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τον Ν. Πύργο και παρακολούθησαν τα χορευτικά δρώμενα που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Αναγέννηση».

Αργότερα η Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο στην περιοχή των Ωρεών. Εκτός του Πρέσβη και της συνοδείας του, προσκεκλημένοι ήταν: Η Πρόεδρος Ξενοδόχων Αιδηψού, η Πρόεδρος Ενοικιαζομένων δωματίων Αιδηψού, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος, ο Διοικητής της Αστυνομίας, Αντιδήμαρχοι όπως επίσης και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι επίσημοι εκπρόσωποι της Τσεχικής Δημοκρατίας, αναχώρησαν από τον Δήμο μας, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις γι αυτόν, πεπεισμένοι για τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή μας για μεγάλη ανάπτυξη και βέβαιοι για περεταίρω συνεργασία σε πολλά επίπεδα.


 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου