Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ HELLAS RALLY RAID



Τελείωσε η τρίτη μέρα του Hellas Rally Raid βρίσκοντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, που κατέχει από χθες, τον ισπανό αναβάτη Gerard Farres με KTM KT450, ενώ είχαμε αλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις της πεντάδας.
Ο γάλλος Xavier de Soultrait που κατείχε τη 2η θέση στη χθεσινή μέρα, λόγω μηχανικού προβλήματος στη Yamaha WRF450RR, έχασε πάρα πολλές θέσεις με αποτέλεσμα τη θέση του να πάρει ο σλοβένος Stefan Svitko με KTM EXC450, που κέρδισε τη σημερινή ημέρα, μειώνοντας έτσι τη διαφορά στα 17 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα από τον προπορευόμενο Farres.
Στην 3η θέση ανέβηκε ο ιταλός Christian Pastori με Honda CRF500RR, κερδίζοντας δύο θέσεις. Ο ιταλός Roberto Barbieri με Honda CRF500 διατήρησε την 4η θέση και την πεντάδα κορυφής έκλεισε ο γερμανός αναβάτης Dirk von Zitzewitz με Honda CRF1000RR που αναρριχήθηκε από την 7η στην 5η θέση.

Η ελληνική συμμετοχή με τον Θανάση Κουβά με Bombardier 800 ανέβηκε 13 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 93η. 


Ο σημερινός αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τους αναβάτες καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, σε ορισμένα σημεία οι ειδικές είχαν χαμηλή πρόσφυση λόγω της πούδρας που υπήρχε.

Tο αξιοσημείωτο της σημερινής μέρας ήταν το fair play του σλοβένου Stefan Svitko που, ενώ θα μπορούσε να έχει πλεονέκτημα για την πρώτη θέση γενικής, σταμάτησε και βοήθησε, δίνοντας βενζίνη, τον ισπανό αναβάτη Gerard Farres που εκείνη τη στιγμή ήταν ο κύριος αντίπαλός του για την πρώτη θέση γενικής μετά την εγκατάλειψη του Χavier de Soultrait.



Αύριο ο αγώνας μεταφέρεται στη Στερεά Ελλάδα και, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, προβλέπεται δύσκολος καθώς οι ειδικές έχουν πολύ λάσπη.

Καλή επιτυχία σε αναβάτες και πληρώματα!































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου