Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΟΤ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ





Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη & αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών στην εφηβεία» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Αιδηψού «Η Αγία Τριάδα» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην Αίθουσα Ιαματικής πηγής Αιδηψού (Ε.Ο.Τ).

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Αιδηψού, Γιώργος Στέφος, παρουσιάζοντας παράλληλα τους τέσσερις ομιλητές της εκδήλωσης που ήταν οι

Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, κοινωνική λειτουργός

Μαρία Τσουκαλά, υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας & του Κέντρου Κοινωνικής Δραστηριοποίησης, ψυχολόγος και

δύο γονείς, μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Οι ομιλητές ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους γονείς για τα εξής θέματα:
  • Τι είναι τα ναρκωτικά και ποιες ουσίες θεωρούνται ναρκωτικά,
  • Τι είναι εξάρτηση,
  • Για τα στάδια στη χρήση, κατάχρηση και εξάρτηση από ουσίες,
  • Τους λόγους που οδηγούν στη χρήση και εξάρτηση και τις εξαρτητικές συμπεριφορές,
  • Την πρόληψη της χρήσης ουσιών και πως μπορεί η οικογένεια να βοηθήσει,
  • Αν και πως μπορεί να μιλήσει ο γονιός στο παιδί για τα ναρκωτικά, πως να καταλάβει ότι το παιδί του κάνει χρήση ουσιών αλλά και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που το παιδί κάνει χρήση ουσιών.
Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γονείς απεύθυναν ερωτήσεις προς τους ομιλητές με τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους γύρω από το θέμα, οι οποίες απαντήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ είναι το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, για έφηβους, νεαρούς ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους. Από το 1988 μέχρι σήμερα, πάρα πολλοί έφηβοι, γονείς, αδέλφια και σημαντικοί άλλοι υποστηρίχθηκαν στη θεραπευτική διαδικασία της απεξάρτησης και της κοινωνικής δραστηριοποίησης ακολουθώντας τη φιλοσοφία και τις αρχές του μοντέλου της Θεραπευτικής Κοινότητας.

Υποστηρίζοντας το δικαίωμα στη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη, υποδέχεται έφηβους και οικογένειες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, καθώς ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας της Κοινότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Παράλληλα με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας, κάθε οικογένεια που προέρχεται από την περιφέρεια μπορεί να διαμένει στον Ξενώνα του Συλλόγου για το πρώτο διάστημα της κινητοποίησης και προετοιμασίας του παιδιού τους για τη Θεραπευτική Κοινότητα.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ως ένα Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα, επιδιώκει, εκτός από την απεξάρτηση των εφήβων από τα ναρκωτικά, τη Συνανα-Στροφή με την Κοινωνία οργανώνοντας παρεμβάσεις και συλλογικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα «Μπορείς αλλά όχι μόνος». Γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους, γιατί οι νέοι δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι από τη ζωή, γιατί τα ναρκωτικά φέρνουν τον κίνδυνο αλλά και την ευκαιρία για αλλαγές σε πολλούς τομείς.

«Γιατί...η Ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να μπορείς όμως να διατηρείς την ισορροπία πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι».
Γιατί 35 χρόνια τώρα οι Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ δίνουν καθημερινά τον αγώνα της απεξάρτησης για μια Ζωή Καθαρή, χωρίς υποκατάστατα και χωρίς λίστες αναμονής.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ μπορείτε να βρείτε εδώ.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου