Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ENDURO






Από την Αιδηψό θα ξεκινήσει το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκκίνηση του πρωταθλήματος με νυχτερινή Super ειδική διαδρομή και στη συνέχεια διαδρομές γύρω από το Τελέθριο όρος.


Νέα μορφή θα έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για το 2020 επιστρέφοντας αποκλειστικά στους διήμερους αγώνες. Όπως και το 2018, το φετινό πρωτάθλημα θα αποτελείται από τέσσερις γύρους σε εντελώς όμως νέες τοποθεσίες αυτή τη φορά. Ξεκινώντας τον Μάρτιο και με έναν αγώνα ανά μήνα, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, στον πιο “καλοκαιρινό” ίσως αγώνα των τελευταίων ετών!

Πρόγραμμα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2020

20-22 Μαρτίου - Αιδηψός
11-12 Απριλίου – Συκούριο
2-3 Μαΐου – Καλάβρυτα ή Άμφισσα*
19-20 Ιουνίου - Κέρκυρα

* θα οριστικοποιηθεί η τοποθεσία τις επόμενες ημέρες

Νέες τοποθεσίες

Αν και μόνο την τελευταία δεκαετία το Πανελλήνιο Enduro έχει περάσει από 26 διαφορετικές πόλεις εντούτοις έχουν ανακοινωθεί τρεις εντελώς νέες, για την ιστορία του Πρωταθλήματος, τοποθεσίες. Αυτό αναμένεται να ανανεώσει τον ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων και φυσικά να φέρει νέο κόσμο τόσο εντός όσο και εκτός των ειδικών διαδρομών. Η αρχή θα γίνει στην Αιδηψό Ευβοίας με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκκίνηση του πρωταθλήματος με νυχτερινή Super ειδική διαδρομή και στη συνέχεια διαδρομές γύρω από το Τελέθριο όρος.

Ο δεύτερος γύρος θα γίνει στο Συκούριο της Λάρισας, στα μαγευτικά μονοπάτια του Κισσάβου ενώ αναμένεται η επιβεβαίωση για την τοποθεσία του τρίτου αγώνα με τα Καλάβρυτα και την Άμφισσα να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.
Για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια και τον αγώνα της Μυτιλήνης (2005), το καραβάνι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα ξαναμπεί σε καράβι, αυτή τη φορά για να ταξιδέψει στη δυτική άκρη της Ελλάδας. Με parc ferme τη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας και των Βαλκανίων και διαδρομές στην περιοχή της Λευκίμμης σίγουρα θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας.

Κύπελλο και Enduro Sprint

Στις τέσσερις συναντήσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν και οι τέσσερις πρώτοι γύροι του Πανελληνίου Κυπέλλου και του Κυπέλλου Enduro Sprint. Οι αγώνες αυτοί θα είναι μονοήμεροι (Κυριακή), μικρότερης διάρκειας, χαμηλότερου κόστους και το πρόγραμμά τους συνεχίζεται μετά το καλοκαίρι με δύο ακόμα συναντήσεις: τον Σεπτέμβριο (Σέρρες) και τον Οκτώβριο (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τοποθεσία). Από τους έξι συνολικά αγώνες θα μετράνε τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα του κάθε αναβάτη. Οι αγώνες του Enduro Sprint θα περιλαμβάνουν μόνο τη μία ή τις δύο ειδικές διαδρομές του αγώνα (χωρίς την “απλή” κι ως εκ τούτου δεν απαιτείται άδεια κυκλοφορίας-ασφάλεια της μοτοσυκλέτας, ο αναβάτης πέρα του δελτίου αθλητή δεν χρειάζεται να έχει άδεια οδήγησης και ούτε να έχει συμπληρωμένα τα 18 έτη όπως στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Νέες κατηγορίες
Στις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και του Πανελληνίου Κυπέλλου δεν υπάρχουν αλλαγές στις κατηγορίες ωστόσο στο Κύπελλο Enduro Sprint έχει προστεθεί η κατηγορία Vintage για αναβάτες με μοτοσυκλέτες άνω των είκοσι ετών από το πρώτο έτος κυκλοφορίας και η κατηγορία Quad ανεξαρτήτως μετάδοσης (δικίνητα ή τετρακίνητα).

Τι θα χρειαστείς

Αν έχεις λιώσει στην προπόνηση, αντέχεις να οδηγείς για περισσότερο από έξι ώρες και είσαι έτοιμος να πάρεις μέρος σε κάποιον από τους παραπάνω αγώνες θα χρειαστείς:
Μοτοσυκλέτα enduro με αριθμό κυκλοφορίας και ασφάλεια. Μεταξύ άλλων είναι υποχρεωτικό να διαθέτει φώτα και σταντ (τα παραπάνω δεν απαιτούνται στο Κύπελλο Enduro Sprint)

Να έχεις εγγραφεί ως αθλητής σε κάποιο Αθλητικό Σωματείο της ΑΜΟΤΟΕ, το οποίο και θα σε δηλώσει στον αγώνα

Να διαθέτεις κάρτα υγείας αθλητή

Να μελετήσεις προσεκτικά τον Γενικό Κανονισμό του Πρωταθλήματος Enduro το οποίο σε αντίθεση με τους αγώνες πίστας, έχει αρκετά πιο πολύπλοκους κανονισμούς.

Σε όλα αυτά σίγουρα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν και οι αγωνιστικές ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα και εκτός από τους πρωτοκλασάτους αναβάτες πάντα στηρίζουν και τους νέους του χώρου. 

Πηγή redbull.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου