Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΜΕ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ



Από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Συνεχίζοντας την εκστρατεία για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, μετά την εποικοδομητική επίσκεψη στο Βουκουρέστι, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, συναντήθηκε σήμερα (Δευτέρα 15/5/17) με εκπροσώπους του σέρβικου τουριστικού πρακτορείου EuroTours, ενός από τα τέσσερα μεγαλύτερα της Σερβίας. Η επίσκεψη της Σερβικής αποστολής, πραγματοποιήθηκε με αξιέπαινη πρωτοβουλία του τοπικού πρακτορείου Traditinonal Tours της κ. Δόμνας Χατζηαθανασίου.

Τους Σέρβους τουριστικούς πράκτορες συνοδεύουν ο Πρόεδρος της κοινότητας Μιντιάνα του Δήμου Νίς (βυζαντινής Ναϊσσού) κ. Μίλαν Κριτσίκ, εκπρόσωποι του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Νις, καθώς και τηλεοπτικό συνεργείο από την σέρβικη κρατική τηλεόραση με σκοπό τη δημιουργία ντοκιμαντέρ της επίσκεψης, που θα προβληθεί σε τρία τηλεοπτικά κανάλια της Σερβίας.

Η Σερβική αντιπροσωπία επισκέφθηκε το γραφείο της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η επικείμενη αδελφοποίηση των δύο Δήμων, υπό το δεδομένο ότι περισσότεροι από 60.000 Σέρβοι επιλέγουν κάθε χρόνο την περιοχή μας για τις διακοπές τους. Η επισημοποίηση της αδελφοποίησης εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Μετά τη σύσκεψη, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού παρέθεσε γεύμα στους προσκεκλημένους σε γνωστό εστιατόριο της Αιδηψού, ενώ συνεργάτης του Δήμου ξενάγησε τους Σέρβους επισκέπτες μας στην Αιδηψό και τους Ωρεούς, κάνοντας αναφορά στην λαμπρή ιστορία του τόπου μας.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, θεωρώντας την εξωστρέφεια ως τη βασικότερη προϋπόθεση για την τοπική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, βλέπει με μεγάλη ικανοποίηση πρωτοβουλίες, σαν κι αυτή της κ. Δόμνας Χατζηαθανασίου, να αποδίδουν καρπούς σε ότι αφορά την αύξηση του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου