Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΝΝΑ ΛΟΥΚΑΤΖΙΚΟΥ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ…







16/05/2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ…


Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους δημότες και τους Δημοτικούς Συμβούλους και να τους ενημερώσω για ένα θέμα που έχει προκύψει, αφορά το Δήμο αλλά ιδιαίτερα τη Δημοτική Ενότητα Αιδηψού.

Το Σάββατο 13/05/2017, συνεδρίασε η παράταξη Δ.Πρωτοβουλία με σκοπό τη διαγραφή μου από τον συνδυασμό. Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι δεν είχα ενημερωθεί για το θέμα της συνεδρίασης, ότι με διέγραψαν χωρίς να παρίσταμαι, ότι κανείς δε βρήκε το θάρρος να με ενημερώσει για την απόφαση ούτε καν η ίδια η Δήμαρχος αφού προτίμησαν να την παραλάβω μετά από δύο μέρες από τον γραμματέα του Δ.Σ. Όπως δε θα σταθώ και στο κλίμα που τεχνηέντως δημιουργήθηκε σε βάρος μου όλο αυτό το διάστημα (μέχρι και πλαστά μηνύματα έστειλαν, που υποτίθεται φέρουν την υπογραφή μου, για να με συκοφαντήσουν κάτι που άλλωστε θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη). Ζητήματα υψηλής ηθικής και ιδιαίτερης παιδείας... Έτσι οι δεκατέσσερις σύμβουλοι και η Δήμαρχος αποφάσισαν ότι "οι πράξεις της κας Λουκατζίκου και εν γένει η συμπεριφορά της θίγει το κύρος και εμποδίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής" (από το πρακτικό διαγραφής).

Κατά τη θητεία μου στην Αντιδημαρχία και στη ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. αυτό το χρονικό διάστημα ανακαινίστηκαν και επισκευάστηκαν κτήρια στην Αιδηψό (παλαιό ταχυδρομείο, δημαρχείο, το μικρό δημαρχείο, το πρώην ΚΑΠΗ) στο Δημαρχείο. Mετά από πολλά χρόνια καθαρίστηκαν ρέματα, φρεάτια, χωματερές καθώς και τα πάρκα της πόλης, όπως και αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός τους. Χτίστηκε πέτρινο πεζούλι, ως αισθητική παρέμβαση, στα Πλατάνια κατά μήκος του ποταμιού πάγιο αίτημα των κατοίκων. Έγιναν σημάνσεις για σημεία διέλευσης α-ΜΕΑ στη λουτρόπολη. Ανακαινίστηκε το αγροτικό ιατρείο στον Άγιο, τοποθετήθηκε νέα δεξαμενή ύδρευσης στον Άγιο, αποκαταστάθηκαν οι ασύρματες επικοινωνίες στις δεξαμενές και γεωτρήσεις των Γιάλτρων, τοποθετήθηκαν υδρομετρητές, αντικαταστάθηκε μέρος του δικτύου του πόσιμου νερού, δρομολογήθηκε η προμήθεια αντλιών για την ύδρευση της Αιδηψού που σύντομα θα τοποθετηθούν.

Προασπίστηκα τα έσοδα του Δήμου από το ΒΙΟΚΑ, γνωστοποίησα τα προβλήματα του και επισκευάσθηκαν τμήματα των αντλιοστασίων του, τοποθετήθηκε νέα αντλία στο αντλιοστάσιο λυμάτων στην είσοδο της πόλης. Διεκδίκησα (εγγράφως) την επίλυσή των πολλών προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα αφού για αυτό απαιτείται κοινή προσπάθεια και αποφάσεις που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μου.

Επαναφέραμε σε ορθή λειτουργία τη Δημοτική επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α), την οποία παρέλαβα υπερχρεωμένη και αξιοποιήσαμε τις εκ του νόμου καθορισμένες δυνατότητες και αρμοδιότητες της.

Αποκαταστάθηκε το κύρος και ο ρόλος της στην τοπική κοινωνία καθώς αρνηθήκαμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως πηγή εύκολου χρήματος και μέσο ανεξέλεγκτης κάλυψης δαπανών. Επίσης το γεγονός ότι σεβόμενη τη κατάσταση και την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του θεσμού, αρνήθηκα την αμοιβή για τη θέση του προέδρου, δεν εκτιμήθηκε αλλά αντίθετα ενόχλησε αρκετά.

Διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, η Ανθοκομική Έκθεση, διάφορες δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον, αξιοποιήθηκε πολιτιστικά το "ΚΥΜΑ". Δημιουργήθηκε η πρώτη παιδική νεανική βιβλιοθήκη στο νομό μας η οποία εντάχτηκε στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπως και αξιοποιήθηκε ο περιβάλλον χώρος και αναδείχτηκαν τα ιαματικά νερά. Σίγουρα οι ανάγκες της Λουτρόπολης αλλά και όλης της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού είναι κατά πολύ μεγαλύτερες και δε σταματούν εδώ.

Αν όλα αυτά οι σύμβουλοι της παράταξης και ιδιαιτέρως οι σύμβουλοι της ΔΕ Αιδηψού δεν τα αντιλαμβάνονται ως έργο, τότε πιο είναι το όραμα τους για τη περιοχή μας; Υπερασπίζονται την πόλη τους μειώνοντας την εκπροσώπησή της στη συμπολίτευση; Το κατά πόσο λοιπόν το έργο που παραδίδω θίγει το κύρος και την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής, και κατά πόσον οι πράξεις μου παρακωλύουν το έργο της το αφήνω στη κρίση των Δημοτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν.

Στον Καλλικράτη, αλλά και σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία η ελευθερία της σκέψης και της γνώμης των συμβούλων είναι απεριόριστη, όπως ο αγώνας για το συμφέρον των Δημοτών και η διαφάνεια είναι υποχρέωση τους. Τις αρχές αυτές καθώς και τα πιστεύω μου δεν τα διαπραγματεύομαι και δεν τα ανταλλάσσω με κανένα αξίωμα.

Οι αρχές με βάση των οποίων θα πρέπει να λειτουργεί η διοίκηση του Δήμου και πρωτίστως ο επικεφαλής της είναι ξεκάθαρες και σίγουρα δε διέπονται από προσωπικές ανασφάλειες, προσωπικά πάθη και συμφέροντα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου καθώς και τους εργαζόμενους που συνέβαλαν να επιτελεστεί αυτό το έργο.

Όσο για τους επόμενους αφού με την απόφασή τους ανέβασαν τόσο πολύ τον πήχη, μη αναγνωρίζοντας τα ανωτέρω ως έργο, αναμένουμε το δικό τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία.



ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΑΙΔΗΨΟΥ

ΛΟΥΚΑΤΖΙΚΟΥ ΑΝΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου