Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ.Ε. ΑΙΔΗΨΟΥ




Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχει την παρακάτω ανοιχτή επιστολή από τον κ. Τερερέ Δημήτρη:


23/05/2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Το σημερινό κείμενο αποτελεί άποψη και κανενός είδους έρευνα έχει γίνει, ούτε επιρρίπτει ευθύνες. Αποτελεί απλά κατάχρηση της ευχέρειας του γραπτού μου λόγου, αλλά και της αμοιβαίας εκτίμησης, με τους ιδιοκτήτες των τοπικών μέσων. Τέλος προσπαθώ να λύσω απορίες, που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες αυτές εξελίξεις, σε εμένα και τους συμπολίτες μου.

Οι εξελίξεις φυσικά αφορούν την αποπομπή της Αντιδημάρχου Αιδηψού, από την παράταξη με την οποία εξελέγη, και ως εκ τούτου από τη θέση της Αντιδημάρχου. Μια αποπομπή που συνετελέσθη, χωρίς καμία προφανή αιτία, αλλά και χωρίς κανείς ποτέ να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες. Δεν θα πρέπει ποτέ κανείς να ξεχνά, από που πηγάζει η εξουσία του. Δεν θα πρέπει ποτέ κανείς να ξεχνά, πως βρέθηκε στη θέση του.

Η πρώην αντιδήμαρχος με δική της επιστολή δείχνει, να σέβεται αυτή της την εξουσία και να δίνει εξηγήσεις, χωρίς να αναφέρω αν με καλύπτει ή όχι το κείμενο της, τουλάχιστον δείχνει να σέβεται, τους πολίτες που την εξέλεξαν.

Κανείς άλλος όμως, δεν φαίνεται να νιώθει την ανάγκη για αυτό. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο, στην κεφαλή του Δήμου και δεν έχω την ίδια απαίτηση ως πολίτης της Αιδηψού, από τους συμβούλους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων, όσο από δημοτικούς συμβούλους που εκπροσωπούν τον πρώην Δήμο Αιδηψού. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει, ότι δεν θα ήταν αξιόλογο να μάθουμε και από την δική τους σκοπιά, τους συγκεκριμένους λόγους της απόφασης.

Θα θέλαμε οι πολίτες να μάθουμε, με ποιό σκεπτικό συνετελέσθη η αποπομπή της κυρίας Λουκατζίκου, από αντιδήμαρχος και με ποιό σκεπτικό, οι τοπικοί από την Αιδηψό σύμβουλοι της παράταξης “δυναμική πρωτοβουλία”, αποφάσισαν να μην στηρίξουν και να πάρουν θέση εναντίον της;

Σίγουρα θα μας ήταν χρήσιμο να ξέρουμε αν τελούν υπό καθεστώς ομηρείας ή επιτροπείας από κάποιους και να μας κοινοποιήσουν τους λόγους αυτής της κατάστασης, όπως επίσης και τα πρόσωπα που συντελούν σε αυτό, ώστε να τους αναγκάσουν να αποδεχτούν θέσεις ατόμων που έχουν καρατομηθεί χωρίς λόγο και αιτία.

Θεωρώ πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βγούμε ενωμένοι όλοι από αυτή τη κατάσταση και να ζητήσουμε εξηγήσεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Για να μην αποφασίσει ποτέ κανείς ξανά για εμάς, χωρίς εμάς. Είτε για το καλό μας, είτε όχι.

Την ερχόμενη Πέμπτη 25/5 στις πεντέμισι (17:30) το απόγευμα έχει προγραμματιστεί δημοτικό συμβούλιο στην Ιστιαία, με θέμα την διαγραφή της Κας Λουκατζίκου από τη θέση της στη ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α, λίγο πριν την παράδοση, της παιδικής βιβλιοθήκης που προβλέπω, να κολλάει μετά από αυτή την εξέλιξη. Ελπίζω όλοι μας και ειδικά οι σύλλογοι της Αιδηψού, να πράξουν ότι θεωρούν σωστότερο.

Ένας απλός πολίτης της Αιδηψού

Μετά τιμής,
Τερερές Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου