Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;




Έναν μαγικό κόσμο θα αντικρίσει κανείς μόλις ανοίξει την πόρτα και μπει στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού που στεγάζεται στο πρώην κτίριο του ΚΑΠΗ των Λ. Αιδηψού. Όλα βρίσκονται στη θέση τους και είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν. Τα χρώματα, τα βιβλία, τα έπιπλα, ο εσωτερικός και εξωτερικός διάκοσμος εντάσσονται με τέτοιο τρόπο στο χώρο ώστε να ενεργοποιούν τη δημιουργικότητα των παιδιών (αλλά και των μεγάλων) και να καλλιεργούν την αγάπη για το διάβασμα.

Ακριβώς αυτός ήταν και ο σκοπός των ανθρώπων της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.

Η δημιουργία μίας παιδικής βιβλιοθήκης που θα έχει ως στόχο τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση και το βιβλίο μέσα από διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διάφορες εκδηλώσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες στα πλαίσια ενός προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος.

Δυστυχώς όμως για τους μικρούς μας φίλους, η παιδική νεανική βιβλιοθήκη κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, καθώς καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 1η Ιουνίου.

Θα αναρωτηθεί κανείς...Μα γιατί; Αφού είναι όλα έτοιμα. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, και συγκεκριμένα στο 12ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αναμένεται να συζητηθεί ο ορισμός προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, θέση την οποία κατέχει μέχρι στιγμής η κα Άννα Λουκατζίκου.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτήν την ενέργεια, δηλ. τον ορισμό του προέδρου, είναι το εξής:

Ο νέος πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α θα έχει άραγε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του -από τη στιγμή της εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων του- έτσι ώστε να αναλάβει δράση, να συντονιστεί και να ενημερωθεί από την προκάτοχό του σχετικά με το πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία, το οποίο λήγει, όπως προαναφέραμε, την 1η Ιουνίου;

Η κοινή λογική λέει πως δεν θα έχει και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού δεν θα λειτουργήσει όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί και η πιθανότητα τα εγκαίνια να γίνουν ακόμα και μετά το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλη.

Γιατί κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής παρακωλύετε την ένταξη της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης στο πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία και, κατά συνέπεια, τη λειτουργία της και στερείτε από τα παιδιά και τους νέους του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού ένα τέτοιο έργο;






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου