Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ




Με αρκετά μεγάλη προσέλευση πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2016, στο πνευματικό κέντρο Λ. Αιδηψού, η ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα την επικείμενη υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρών Αιδηψού σε Αστυνομικό Σταθμό. Κοινός στόχος όλων είναι να προλάβουν την τελική υπογραφή της απόφασης στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Στεκόμαστε απέναντι στην υποβάθμιση του ΑΤ



Τη συζήτηση άνοιξε η Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Λουτρών Αιδηψού, κα Δέσποινα Μαραβέλη, αναφέροντας ότι ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος στέκεται απέναντι στην υποβάθμιση του ΑΤ Λ. Aιδηψού σε Αστυνομικό Σταθμό και τόνισε τη σημασία της θέσης του Συλλόγου καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα δημιουργήσει μεγάλο πλήγμα στις τοπικές επιχειρήσεις, στην ευημερία της πόλης και θα προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών

Σύλλογος Ξενοδόχων: Δεν βοηθάει στον τουριστική ανάπτυξη η υποβάθμιση του ΑΤ



Η κα Φώτου Ελένη δήλωσε ότι ο Σύλλογος είναι αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση και ανέφερε πως οι ενέργειες που έχουν κάνει σαν Σύλλογος Ξενοδόχων μαζί με άλλους συλλόγους, δυστυχώς, δεν έπιασαν τόπο. Κλείνοντας, τόνισε πως όλοι μαζί πρέπει να πάρουν μια απόφαση και να δράσουν άμεσα.

Σύλλογος Ενοικιαζομένων: Δεν είχαν αποτέλεσμα οι επαφές μας με Τόσκα και Τσουβάλα


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, κα Βογιατζή Όλγα, αρχικά αναφέρθηκε στα ραντεβού που είχε προ ημερών με τον κο Τόσκα Νίκο και τον κο Τσουβάλα Κων/νο, τα οποία δυστυχώς δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και στη συνέχεια πρότεινε πρώτον, το θέμα να λυθεί μέσω του ΣτΕ και, δεύτερον, να δημιουργηθεί εκστρατεία συγκέντρωσης ηλεκτρονικών υπογραφών στην ιστοσελίδα Avaaz.


Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κα Λίνα Ευσταθίου Σπανού, η οποία αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις κινήσεις και συναντήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Δημοτικής Αρχής, δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό των πολιτών και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για να υπερασπιστεί τον τόπο γιατί με την αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος θίγονται η ασφάλεια των πολιτών και οι περιουσίες όλων. Επιπλέον, η κα Ευσταθίου Σπανού απέκλεισε το ενδεχόμενο η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος να οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, διότι η ίδια πρότεινε το Αστυνομικό Τμήμα να στεγαστεί δωρεάν σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος.

Ακόμα, το λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αιδηψού, κα Λουκατζίκου Άννα, ο κος Κοκκαλιάρης Άκης (επιχειρηματίας), ο κος Χριστοφάκης Εμμανουήλ (Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού), ο κος Πατσούρας Αθανάσιος (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Αιδηψού), η κα Χαπίδου Λίζα (εκπαιδευτικός), ο κος Στέφος Γεώργιος (Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων) και ο κος Φραγκελάκης Μανώλης (εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων Club Mediterranee), οι οποίοι, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν με τις τοποθετήσεις των προλαλησάντων και σημειώσαν ότι πρέπει να γίνουν άμεσες και στοχευμένες κινήσεις.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν οι εξής:

  • Δημιουργία ψηφίσματος και αποστολή αυτού στο υπουργείο και σε όλους τους αρμόδιους φορείς
  •  Αποκλεισμός της πόλης και κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για 24 ώρες
  • Προβολή του θέματος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες)
  • Δημιουργία εκστρατείας συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών στην ιστοσελίδα Avaaz

Μετά το πέρας της συζήτησης ορίστηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους

Βογιατζή Όλγα
Κατσαντώνη Γιάννη
Κιαπέκο Βαγγέλη
Μαραβέλη Δέσποινα
Παπαντωνίου Νίκο
Πεσματζόγλου Νίκο
Τσακίρογλου Αγγελική
Φραγκελάκη Μανώλη
Φώτου Ελένη
Χαπίδου Λίζα

Τέλος να σημειώσουμε ότι όλοι έφυγαν από το πνευματικό κέντρο με μια απορία. 

Για ποιον ακριβώς λόγο υποβαθμίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Λ. Αιδηψού και γιατί το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τον όμορο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας καθώς και για άλλες πόλεις της Εύβοιας, αλλά και της Ελλάδας;















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου