Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ




Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο:

Σήμερα στις 14/12/2016, έγινε ανοιχτή συγκέντρωση δημοτών, φορέων και Δήμου στο Πνευματικό κέντρο στα Λουτρά Αιδηψού με μοναδικό θέμα την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος της Λουτρόπολης και υποβάθμιση αυτού σε αστυνομικό σταθμό με αβέβαιο μέλλον. Παμψηφεί αποφασίσαμε να προβούμε σε όποια ενέργεια ώστε να μην πραγματοποιηθεί η κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος.

Η Αιδηψός είναι η μεγαλύτερη Λουτρόπολη της Ελλάδος και κατά την θερινή περίοδο φιλοξενεί 100.000 και πλέον τουρίστες. Η γεωγραφική περιοχή που καλύπτει το ΑΤ Αιδηψού απαρτίζεται από τα Λουτρά Αιδηψού, Χωριό Αιδηψός, Αγιος, Αγιόκαμπος, Γιάλτρα, Αγιος Γεώργιος Λιχάδος, Λιχάδα, Γρεγολίμανο (club Mediterane-30.000 Γάλλοι τουρίστες) και Πολύλοφος. Το ΑΤ Ιστιαίας, το οποίο προτίθεται να αφομειώσει το ΑΤ Αιδηψού απέχει 25 χλμ από την Λουτρόπολη και 60 χλμ από την Λιχάδα. Ως εκ τούτου, η κατάργηση του ΑΤ Αιδηψού, θα υποβαθμίσει την Λουτρόπολη και τις γύρω περιοχές. Το αίσθημα ανασφάλειας θα πολλαπλασιαστεί στους μόνιμους κατοίκους οι οποιοι ανέρχονται στους 8.000 περίπου. Κατ’επέκταση και στους επισκέπτες της περιοχής που κατά την θερινή περίοδο και όχι μόνο, ξεπερνούν τους 130.000. Η Λουτρόπολη έχει δρομολογηθεί να χαρακτηριστεί ώς πύλη εισόδου και η λειτουργία του ΑΤ είναι βασική προυπόθεση. Επιπλέον, η κατάργηση του ΑΤ θα επιφέρει το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων, την έξαρση της εγκληματικότητας κάθε μορφής και την αύξηση του παρεμπορίου. Γι αυτό, θεωρούμε ότι το κλείσιμο του ΑΤ οδηγεί στην δολοφονία της Λουτρόπολής μας και της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν των παραπάνω, κρίνουμε απαραίτητη την λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος της Αιδηψού και τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες να διπλασιάζεται η δύναμή του.

Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών

-Μαραβέλη Δεσποινα

-Βογιατζή Ολγα

-Φωτου Ελένη

-Φραγκελάκης Μανώλης

-Χαπίδου Λίζα

-Τσακίρογλου Αγγελικη

-Πεσματζόγλου Νικος

-Κατσαντώνης Γιάννης

-Παπαντωνίου Νίκος

-Κιαπέκος Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου