Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΔΗΨΟΥ Α.Ε.: ΞΕΚΙΝΑΜΕ...



Με τη συμμετοχή αξιόλογου αριθμού ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, στο cafe Apollon, οι εκπρόσωποι της υπό ίδρυσης εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΕ, παρουσία της νομικού συμβούλου της εταιρείας κας Τζένη Καλατζή, με τους δημότες και επιχειρηματίες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού προκειμένου το όραμα τους, που δεν είναι άλλο από την ανάπλαση και χρήση της δημοτικής πλαζ, του δημοτικού περιπτέρου και των εκατέρωθεν παραλιών, να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά. 

Την αρχή έκανε ο κος Άκης Κοκκαλιάρης, ένας από τους κύριους εμπνευστές και υποστηρικτές του όλου εγχειρήματος, ο οποίος έκανε μια συνοπτική αναδρομή στις έως τώρα ενέργειες και κινήσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ίδρυση της εταιρείας λαϊκής βάσης στην οποία το ποσό συμμετοχής δεν θα ξεπερνά το 2,5-3% ανά μέτοχο. Κατά την ομιλία του τόνισε ότι ο χρόνος τρέχει και πως πρέπει να δράσουμε άμεσα γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει η Αιδηψός για ανάπτυξη ώστε να γίνει μια από τις πρώτες λουτροπόλεις στην Ελλάδα και μια από τις πιο ελκυστικές της Ευρώπης.



Στη συνέχεια, ο κος Γιάννης Αναστασίου, επιχειρηματίας, ανέφερε ότι «είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε αυτόν τον ευλογημένο και προικισμένο τόπο και να προβούμε άμεσα σε αξιοποίησή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι ώρα να προβούμε σε ενέργειες και έργα έτσι ώστε η περιοχή να γίνει σημείο αναφοράς τουριστικής ανάπτυξης και προόδου».
Ο κος Αναστασίου έκλεισε το λόγο του παραθέτοντας τη γνωστή φράση H ισχύς εν τη ενώσει την οποία μετέφρασε με το παράδειγμα της βέργας λέγοντας «Μία βέργα μόνη της λυγίζει και σπάει εύκολα, ενώ όλες μαζί είναι δυνατές και δεν λυγίζουν».


Τη σκυτάλη πήρε, στη συνέχεια, ο κος Δεμερτζής, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρακάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους απόντες, να συνδράμουν σε αυτήν την κίνηση, έστω και με την αρνητική τους θέση, γιατί ένα όραμα πραγματοποιείται μόνο μέσα από ομαδική εργασία.


«Για να γίνουν βήματα απαιτείται πάντα η αρωγή και η συμμετοχή του Δήμου και απ' ότι έχω αντιληφθεί ο Δήμος δεν είναι παρών σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο κος Ηλίας Πετσής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πορεία, ο οποίος πρότεινε την ανεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων και μεγάλων funds μέσω του συντοπίτη μας, διεθνούς οικονομολόγου κου Γιάννη Διαμαντή. Επίσης, ο κος Πετσής τόνισε τη σημασία των εχεγγύων και ανέφερε 
«καλές οι συναντήσεις και οι παρεμβάσεις, αλλά πρέπει να έχουμε γραπτά και θέσεις που θα αποτυπώνονται σε ένα νομοθετικό πλαίσιο.
Πώς θα παραχωρηθεί αυτό που ανήκει στην ΕΤΑΔ, Πώς θα παραχωρηθεί αυτό το οποίο ανήκει στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου δηλ. στο Υπουργείο Οικονομικών; Με ευκολόγια; Τι σας έχουν δώσει για να πεισθεί η κοινωνία που θα συμμετέχει στην εταιρεία λαϊκής βάσης ότι αξίζει τον κόπο και, εν τέλει, να καταλάβει ότι έχουμε εχέγγυα, όχι παρόλες»;


Τέλος, ο κος Γιάννης Τσιρογιαννίδης, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, ανέφερε ότι «πρέπει να προστατέψουμε την ενέργεια που κάνουμε από μια άλλη, παράλληλη ενέργεια» αναφερόμενος στην μη κερδοσκοπική εταιρεία - δίκτυο Παράκτιον του κου Απόστολου Γκλέτσου. Συγκεκριμένα επεσήμανε πως «πρέπει να τρέξουμε το πρόγραμμα και να προλάβουμε τυχόν διεκδικήσεις από το Δήμο Στυλίδας» και «είναι αμαρτία να μην μπορούμε να συνεργαστούμε στα τοπικά δρώμενα, και να έρθουν από άλλο σημείο της Στερεάς Ελλάδας να εκμεταλλευτούν την δική μας ακτογραμμή».


Όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των πολιτών και επιχειρηματιών, ο κος Λογοθέτης Τζανακάκης, απάντησε στα ερωτήματά τους και έλυσε όποιες απορίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και, στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων επενδυτών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου