Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ RALLY ACROPOLIS




Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στις ρίζες του. Έπειτα από μία δεκαετία, η Λαμία θα αποτελέσει και πάλι επίκεντρο του αγώνα, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φίλους των ράλλυ, αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Tο Ακρόπολις είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Με την τελετή εκκίνησης να πραγματοποιείται την Παρασκευή 6 Μαΐου στις Θερμοπύλες και έδρα του αγώνα τη Λαμία, το φετινό Seajets Ράλι Ακρόπολις, που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, μπήκε στην τελική ευθεία. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη στη Στερεά Ελλάδα, Σάββατο και Κυριακή, και θα τερματίσει στη Λαμία στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Οι ειδικές διαδρομές έχουν συνολικό μήκος 231 χιλιομέτρων και οι απλές 454, ενώ η μεγαλύτερη ειδική (Ελάτεια/Καρυά) φτάνει τα 33,8 χιλιόμετρα. 
Τη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου πέρασαν 81 πληρώματα, 35 προσμετρούν στο ERC, ενώ 47 θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Η αγωνιστική δράση ξεκινάει αύριο το πρωί, με την τέλεση της κατατακτήριας ΕΔ στις 11:23 π.μ., λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Service της Λαμίας, ενώ το απόγευμα στις 18:30 τα πληρώματα θα περάσουν από τη ράμπα της αφετηρίας στις Θερμοπύλες.

Το μοναδικό πλήρωμα που δεν πέρασε από τον τεχνικό έλεγχο ήταν το Citroen DS3 R5 των Consani-Jamoul, που είχαν γνωστοποιήσει από εχθές ότι δε θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Όσοι πιστοί προσέλθουν στα βουνά, θα τους φανεί πάρα πολύ χρήσιμο το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα (δείτε εδώ) που περιέχει αναλυτικά όλες τις συμμετοχές ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, χάρτες καθώς και σημεία πρόσβασης θεατών στις ειδικές διαδρομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου