Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣΑπό το γραφείο της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ως βασικό μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», που ιδρύθηκε τον περασμένο Μάρτιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Ηλία Ψηνάκη, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού κλήθηκε επισήμως από την εν Ελλάδι πρεσβεία της Κίνας να προβάλει ψηφιακά τους ιστορικούς, πολιτιστικούς, αλλά και φυσικούς θησαυρούς της προνομιούχου περιοχής μας.

Οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου μας έχουν ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλουν στην Κίνα ένα ψηφιακό αρχείο με εικόνες, χάρτες και κείμενα, που θα προβάλλουν την περιοχή μας, σύμφωνα με τα κινεζικά ενδιαφέροντα, τα οποία εστιάζονται περισσότερο στην ιστορία και τα μνημεία των ελληνικών τόπων.

Ειδικότερα προβάλλονται η Αιδηψός, ως ένας από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους θερμαλιστικούς προορισμούς του κόσμου, οι Ωρεοί (Ωρεός), το Αρτεμίσιο, η Λιχάδα, η Ιστιαία κ.α.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ευελπιστεί πως παρόμοιες πρωτοβουλίες, δρομολογούν ευοίωνες εξελίξεις για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ανοίγοντας πόρτες σε νέες τουριστικές αγορές με διαφορετικά ενδιαφέροντα και δημιουργώντας προοπτικές επενδύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου