Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

"ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ, ΚΑΛΩΣ ΠΟΙΟΥΝΤΑ ΚΑΚΩΣ ΑΚΟΥΕΙΝ" - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασιλικόν, καλώς ποιούντα κακώς ακούειν.

Ο λόγος φυσικά για το από 25/2/2016 δελτίο τύπου του «Μετώπου Αναγέννησης» και της κ. Ουρανίας Παπανδρέου σχετικά με την νομική υπεράσπιση πρώην αιρετού, με δαπάνες του Δήμου μας.
Επειδή ωστόσο, όπως και ο τίτλος του άρθρου, είναι μεγαλειώδες να σε κατηγορούν, ενώ κάνεις το σωστό, επιτρέψτε μου να αποκαταστήσω την αλήθεια.
Όντως, πρώην αιρετός, με αίτησή του στο Δήμο μας, αιτήθηκε την νομική του στήριξη, όπως ορίζει το άρθρο 51 του Ν. 3979/2011 και το υπ’ αρ. 35379/2013/17-3-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Η οικονομική επιτροπή, όπως όφειλε εκ του Νόμου, συνεδρίασε την 9/2/2016 εξετάζοντας το συγκεκριμένο αίτημα και όρισε δικηγόρο για τη νομική εκπροσώπηση του πρώην αιρετού.

Ωστόσο, στις 15/2/2016 η οικονομική επιτροπή του δήμου μας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του «εξ Αθηνών» δικηγόρου ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση. Την αιτιολογία σας την παραθέτω αυτούσια:

«Επειδή από την ανάθεση της υπόθεση σε πληρεξούσιο δικηγόρο, τη λήψη αντιγραφών της δικογραφίας και την εξέταση αυτής δεν προκύπτει ότι τα διωκόμενα ποινικώς αδικήματα τελούν σε αιτιώδη συνάφεια με την άσκηση των καθηκόντων του φερόμενου ως κατηγορούμενου αιρετού, δηλαδή δεν αφορούν πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν εντός του πλαισίου που διαγράφουν οι νόμοι και οι κανονιστικές αποφάσεις για την εφαρμογή μίας προβλεπόμενης αρμοδιότητάς του.
Επειδή η ανάθεση σε δικηγόρο, με δαπάνες του Δήμου, της εκπροσώπησης και νομικής υπεράσπισης αιρετών του Δήμου δεν είναι δυνατή, όταν αυτή προκύπτει εξαιτίας προσωπικής συμπεριφοράς ή ιδιωτικής αντιδικίας ή ατομικής υποθέσεως τους ή εάν αφορά σε αστική ή πειθαρχική δίωξη και όχι σε ποινική.»


Δέκα ημέρες μετά την ανάκληση της απόφασης η κ. Παπανδρέου προκαλεί με το δελτίο τύπου με θέμα «Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει ‘’ευχάριστα ‘’ η Δήμαρχος Ιστιαίας– Αιδηψού!!!», διότι εγώ μπορεί να την εξέπληξα ευχάριστα, αλλά αντίθετα η ίδια δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη.
Δε μου προκαλεί έκπληξη ότι η κ. Παπανδρέου ενημερώνεται για τις αποφάσεις του δήμου μας από τον τύπο, ενώ είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
Δε μου προκαλεί έκπληξη ότι η κ. Παπανδρέου ευαισθητοποιήθηκε 15 ημέρες μετά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.
Μα κυρίως δε μου προκαλεί έκπληξη ότι η κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα, μετά την παρέλευση 10ημέρου, λάβει γνώση για την ανάκληση αυτής. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ανάκληση δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί από κάποιο μέσο, ώστε να λάβει γνώση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν θα λάβει γνώση αναμένουμε τουλάχιστον τη συγνώμη της.

Μέχρι τότε θα την αναμένουμε στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, προκειμένου να επιτελέσει το έργο που της έχουν αναθέσει οι δημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου