Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟ "ΨΥΓΕΙΟ" Η ΑΙΔΗΨΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ




Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, την Αιδηψό τα ξημερώματα της Τετάρτης με ασθενής χιονοπτώσεις , οι οποίες θα διαρκέσουν έως το βράδυ της ίδιας ημέρας. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και την Παρασκευή νέες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην πόλη μας. Η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τους -3°C και η αισθητή τους -6°C.

Για να νικήσετε το κρύο, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:
Αποφύγετε να φοράτε βαμβακερά ρούχα αφού το βαμβάκι, σε περίπτωση που βραχεί, αργεί να στεγνώσει και κρατάει την υγρασία. Προτιμήστε τα μάλλινα ή συνθετικά ρούχα.
Αποφύγετε το αλκοόλ διότι λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του διαστέλλονται τα αγγεία του σώματός μας με αποτέλεσμα να αποβάλλεται η θερμοκρασία και να κρυώνουμε περισσότερο.
Καταναλώστε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες όπως πουλερικά, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι και ψωμί επειδή κατά την πέψη των συγκεκριμένων τροφών παράγεται περισσότερη θερμότητα.
Αναπνέετε από το μύτη, όχι από το στόμα καθώς τα ιγμόρεια και η μύτη θερμαίνουν τον αέρα που φθάνει στους πνεύμονες με αποτέλεσμα να νιώθετε ζεστασιά.
Αλείψτε με λάδι το φτυάρι σας για να μην κολλάει το χιόνι επάνω του την ώρα που το απομακρύνετε από την αυλή σας.

Τέλος, μην ξεχάσετε τα κατοικίδιά σας και τα αδέσποτα ζωάκια!
- Φροντίστε να έχουν ένα σπιτάκι ή χώρο που προστατεύεται από το κρύο, τη βροχή και τον αέρα. Ιδανικά, ο χώρος στον οποίο θα κοιμάται το ζωάκι σας θα πρέπει να απέχει από το έδαφος τουλάχιστον 10 εκατοστά.
- Δώστε του περισσότερη τροφή! Όταν κάνει κρύο, το κατοικίδιό μας καταναλώνει περισσότερες θερμίδες για να μπορέσει να κρατηθεί στη φυσιολογική του θερμοκρασία. Γι’ αυτό προτιμήστε, εκτός από μεγαλύτερη ποσότητα τροφής, να τους δώσετε τους τροφές πλούσιες σε λιπαρά και πρωτεΐνες.
- Προσέξτε το νερό του! Βεβαιωθείτε ότι έχει άφθονο νερό διότι η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υποθερμία. Επίσης, προτιμήστε τα πλαστικά μπολ και όχι τα μεταλλικά διότι, στα μεταλλικά, ενδέχεται να κολλήσει η γλώσσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου