Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ «ΗΡΑ»


Το φιλοζωικό σωματείο «Ήρα», το πρώτο φιλοζωικό σωματείο σε όλη τη Βόρεια Εύβοια, ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2013 από την κα Eυθυμιοπούλου Λίλα.
Αφορμή για την ίδρυση στάθηκε o χαμός της Ήρας.
Η Ήρα ήταν ένα σκυλάκι το οποίο είχε την ατυχία, όπως και πολλά άλλα της ευρύτερης περιοχής, να δηλητηριαστεί από φόλα υδροκυανίου.

Σε αυτά τα λίγα χρόνια λειτουργίας, το σωματείο «Ήρα», με τα ιδρυτικά του μέλη και τους ελάχιστους εθελοντές, έχει αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά περιστατικά, έχει βρεθεί μπροστά σε πολλά εμπόδια αλλά παρ’ όλες τις αντιξοότητες κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στα αδέσποτα ζώα της Βορείου Ευβοίας.

Οι κύριες δραστηριότητες του «Ήρα» είναι
- η φροντίδα για την τήρηση των Νομοθετικών Διατάξεων του Ελληνικού Κράτους σε ότι αφορά την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων,
- η προστασία, η περίθαλψη και η αποκατάσταση της υγείας των εγκαταλελειμμένων, απολεσθέντων, κακοποιημένων αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων, οικόσιτων ή ζώων συντροφιάς, ήμερων ή άγριων,
- η υιοθεσία εγκαταλελειμμένων, απολεσθέντων, κακοποιημένων αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων οικόσιτων ή ζώων συντροφιάς,
- η διάδοση της φιλοζωίας και η ανάπτυξη φιλόζωων συναισθημάτων. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στη δράση του «Ήρα» έχουν δοθεί για υιοθεσία περισσότερα από 30 σκυλάκια και εξασφαλίζεται, με πόρους των εθελοντών, η καθημερινή τροφή στα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής. Επιπλέον, προ διετίας, στειρώθηκαν όλα τα αδέσποτα της Αιδηψού καθώς η πόλη μας αποτελεί, για το σωματείο, την πρώτη πύλη για τον τουρισμό.

Επίσης, έχει ενεργό ρόλο όσον αφορά στην ενημέρωση των πολιτών και των τοπικών αρχών σχετικά με την εγκατάλειψη ζώων, τη φόλα και το νόμο περί προστασίας των αδέσποτων ζώων με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη φιλόζωων συναισθημάτων.

Στόχος του σωματείου είναι η άμεση δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων –όχι καταφυγίων και η ανάπτυξη συνεργασίας με τις τοπικές και αστυνομικές αρχές.

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής, να προσφέρει προσωρινή στέγη στα αδέσποτα –μιας και το σωματείο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο φιλοξενίας που θα έπρεπε να παρέχει η πολιτεία ή να στηρίξει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το έργο του, μπορεί να επικοινωνήσει με το γραφείο της Ήρας στα παρακάτω στοιχεία

Φιλοζωικό Σωματείο Βορείου Ευβοίας «ΗΡΑ»
(εγγεγραμμένο στην Π.Φ.Π.Ο – Πανελλαδική Φιλοζωική  & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)
Τηλ: 6987920937, Ώρες επικοινωνίας: 18:00 έως 20:00 



1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα βρίσκομαι στην Αιδηψό και κάθομαι σε ένα εστιατόριο ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ. Είναι εδώ μια γάτα που το μπροστά αριστερό της πόδι έχει συνθλίβει και πιθανόν χρειάζεται αφαίρεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή