Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

«ΠΕΡΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ







του Δημήτρη Δημητρίου

Περί τσιμέντου και πέτρας ο λόγος.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις διαμορφώσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από την Δημοτική Αρχή.

Μετά από χρόνια απραξίας και καταστροφής της φυσιογνωμίας της Λουτρόπολης από τους διάφορους ολετήρες, που την έφτασαν στο σημερινό χάλι, βλέπουμε επιτέλους μια προσπάθεια ανάδειξης και συντήρησης των μνημείων της στην περιοχή των ιαματικών πηγών.

Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχει να κάνει με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Λουτρόπολης, όπως τα πέτρινα κτήρια, τα πέτρινα κράσπεδα, τις ιαματικές πηγές. Προς αυτή δε την κατεύθυνση, σαν Ανεξάρτητη Κίνηση στο τοπικό συμβούλιο, έχουμε μεταφέρει στον Δήμαρχο την θέση μας, που νομίζω ότι ταυτίζεται σε πολλά σημεία με την δική του.
Αναφέρω σχετικά την συντήρηση και λειτουργία του Δημαρχείου, του Πνευματικού Κέντρου, της Δημοτικής Πλαζ και των μοναδικών πάρκων που συνδέουν αυτά τα σημαντικά δημοτικά κτήρια που είχαν απαξιωθεί. Σε σχετική δε αναφορά μας για τα πέτρινα κράσπεδα, αναφέρω ότι υπάρχει σχεδιασμός για την συντήρησή τους και την χρησιμοποίηση σε εμφανή σημεία της πόλης.

Γιατί όμως γίνεται τόσος ντόρος γι' αυτά και από ποιους υποκινούνται οι συχνές αναφορές ενίοτε και ειρωνικές? Επί σειρά ετών έχουν ξηλωθεί και μεταφερθεί τόνοι πέτρας και ρουθούνι δεν άνοιξε. Θα πρέπει αυτό να συνεχιστεί? Όχι βέβαια. Τότε όμως κανένας δεν μιλούσε. Που ήταν όλοι αυτοί όταν κλείστηκε ο Θερμοπόταμος στα Πλατάνια και έγινε η αιτία για την προπέρσινη πλημμύρα? Όταν διανοίχτηκαν παράνομα δρόμοι μέσα σε πάρκα πρασίνου? Είναι αυτοί που σήμερα καιροφυλακτούν να βγουν στο προσκήνιο. Οι ολετήρες. 

Για μένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προστασία των ιαματικών πηγών και η πιθανή μόλυνση από λύματα, παρά τα κράσπεδα, που ούτως η άλλως θα χρησιμοποιηθούν. 

Αγαπητοί μου φίλοι, η προσέγγιση των προβλημάτων με σκοπό την επίλυσή τους δεν γίνεται με αναφορές που ρίχνουν νερό στον μύλο των καιροσκόπων, που περιμένουν την ευκαιρία για να βγούνε στο προσκήνιο. Αν τους αναστήσετε θα είναι μεγάλο επίτευγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου