Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΤΟ 1o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ





Μετά την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, φτάνοντας σε έναν ακόμη σταθμό του προγράμματός του στα πλαίσια του eTwinning -τη μεγαλύτερη εθνική και ευρωπαϊκή κοινότητα εκπαιδευτικών που χρησιμοποιεί τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία, προάγοντας τη συνεργασία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σχολεία με άνοιγμα στην κοινωνία- γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ο Νηπιαγωγείου Λ. Αιδηψού αναφέρει σε δελτίο Τύπου του:

Στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY) το 1966. Η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία‧ είναι η μέρα που γεννήθηκε ο σημαντικός Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σκοπός της καθιέρωσης αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας ήταν η αναγνώριση της αξίας των βιβλίων και της ανάγνωσης και η ενθάρρυνση της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.


Η επιλογή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου για την ανάπτυξη συνεργατικών –και όχι μόνο- δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του καινοτόμου eTwinning προγράμματος που που συμμετέχει το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού με θέμα «Η τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου”, επίσης δεν ήταν τυχαία. Η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, που αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό ζητούμενο και στόχο, ξεκινά από την πρώτη επαφή των παιδιών με τα βιβλία, πριν ακόμα μάθουν να διαβάζουν. Στα παιδικά βιβλία, η τέχνη του λόγου και η τέχνη της εικονογράφησης λειτουργούν συμπληρωματικά, μεταφέροντας μηνύματα γνωστικού, κοινωνικού και συναισθηματικού περιεχομένου, προκαλώντας νοητική, ψυχική και αισθητική ενεργοποίηση, αναπτύσσοντας τη σκέψη και τη φαντασία, προσφέροντας διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία.


Τα βιβλία είναι…σημαντικά για τα παιδιά!

Ευχόμαστε να μπουν στη ζωή σας καθημερινά!


Οι 16 νηπιαγωγοί και οι 195 μαθητές και μαθήτριες

που συμμετέχουν στο eTwinning έργο

«H τέχνη οδηγός μου στις μέρες του κόσμου ~ Art Project Day»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου