Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

THE AUTHENTIC MARATHON SWIM - 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ




Ύστερα από 2.500 χρόνια αναβίωσε ξανά στο Πευκί η αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα και ονόματα παγκόσμιας κλάσης κολύμπησαν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ.

Η απαιτητική διαδρομή διεξήχθη στα στενά του Αρτεμισίου, ενώνοντας τη Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τους νομούς Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας. Η διοργάνωση, τιμώντας την ιστορία του τόπου, εκτός από μετάλλια, απένειμε συμβολικά στους νικητές των διαδρομών από ένα κλαδί της Μαυροελιάς του Αρτεμισίου ή Ελιάς Μαυρομανδήλας. Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης και της τοπικής ιστορίας, μία από τις παλιότερες ελιές του κόσμου, που βρίσκεται στον αρχαίο οικισμό του Αρτεμισίου και έχει χρονολογηθεί άνω των 2.500 ετών.

Ανάμεσα στους κολυμβητές που συμμετείχαν στους αγώνες των 1,5, 3 και 10 χλμ. ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο Yasu Fukuoka, ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης Petar Stoychev, που κατέκτησε μάλιστα και την πρώτη θέση στα 10 χλμ. με χρόνο 2 ώρες 40 λεπτά και 15 δεύτερα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη, η χάλκινη πρωταθλήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης open water του 2011 με συμμετοχές σε 4 Ολυμπιάδες και 37 χρυσά πανελλήνια πρωταθλήματα Μαριάννα Λυμπερτά, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, στα 5 χλμ και 10 χλμ, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου, οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, ο πρωταθλητής Γιώργος Σκοτάδης που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρωταθλητής κολύμβησης Νικόλαος Σημαντήρας.

Το Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης τίμησαν με την παρουσία τους o Υφυπουργός Τουρισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, οι Βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, o Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρέας Τοούλιας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Αναγνώστου και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε με την ψυχή του την διοργάνωση.




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου