Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ




Από το Γραφείο του Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σύμφωνα με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από σήμερα 08/09/2020 στις 12 το βράδυ έως και αύριο 09/09/2020 στις 12 το βράδυ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και τα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Εύβοιας εξαιτίας πολύ υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Συνιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης για απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευαίσθητες περιοχές. Να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr


Χρήσιμα τηλέφωνα ανάγκης


· 100 : Ελληνική Αστυνομία

· 166 : Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας [για επείγοντα θέματα ιατρικής βοήθειας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου