Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ




Η Δημοτική Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Ιστιαίας-Αιδηψού ξεκινάει μια συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο με σκοπό την προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας στα παιδιά της περιοχής.

Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ αποτελεί μια εταιρία με ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα στον οπτικοακουστικό χώρο και στην κινηματογραφική εκπαίδευση.

  • Ίδρυσε και οργανώνει κατ’ έτος από το 1997 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και από το 2001 την Camera Zizanio, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή διοργάνωση για τη δημιουργική έκφραση των νέων μέσω της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας
  • Σχεδιάζει και οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκπαιδευτική διάσταση διεθνούς ακτινοβολίας και εκδηλώσεις διευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας
  • Οργανώνει κάθε χρόνο εκπαιδευτικές αποστολές νέων σε διάφορες χώρες
  • Σχεδιάζει και υλοποιεί ταχύρρυθμα και πολυήμερα εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων σε διάφορα πεδία στο σχολικό περιβάλλον
  • Ίδρυσε και λειτουργεί τη μοναδική στην Ελλάδα Ταινιοθήκη Παιδικών και Νεανικών Ταινιών καθώς και πανελλαδικό δίκτυο εναλλακτικής διανομής ταινιών για μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Οι εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από καινοτόμο πνεύμα, οργανωτική αρτιότητα, ποιοτικές αισθητικές επιλογές, εκπαιδευτική διάσταση, ενεργό συμμετοχή των παιδιών, των νέων και των εκπαιδευτικών καθώς και από μαζική συμμετοχή του κοινού, κυρίως του νεανικού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νεανικού Πλάνου "Όλοι στο κάδρο" είναι ένα πρόγραμμα κινηματογραφικής παιδείας που υλοποιείται από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και απευθύνεται σε παιδιά απομονωμένων και απρόσιτων περιοχών, αλλά και υποβαθμισμένων συνοικιών αστικών κέντρων, καθώς και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες παιδιών με ελάχιστη πρόσβαση σε πολιτιστικά αγαθά.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου το Νεανικό Πλάνο επισκέπτεται την Αιδηψό και σε συνεργασία με την Δημοτική Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Ιστιαίας Αιδηψού, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας "Το αγόρι και ο κόσμος" του Ale Abreu. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και απευθύνεται σε ηλικίες από 7 έως 97 ετών!

Μαζί μας θα παρευρεθεί για να προλογίσει την ταινία και να συνομιλήσει με τα παιδιά και ο κ. Κώστας Κορρές, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Νεανικού Πλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου