Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΜΑΣ





Από τη «Δυναμική Πρωτοβουλία» λάβαμε και δημοσιεύουμε:


Αγαπητοί συμπολίτες,


Θα θέλαμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας σχετικά με περιστατικό χρήσης βίας που φέρεται να έλαβε χώρα στις 24/07/20 στην Ιστιαία, σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολιτών μας, μεταξύ τοπικού δημοτικού συμβούλου και υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου μας. Μάλιστα, το θέμα ανέδειξε διαδικτυακά και ο τοπικός σύμβουλος της Ιστιαίας κος Δημόπουλος Βασίλης δηλώνοντας αυτόπτης μάρτυρας.

Εφόσον το περιστατικό ισχύει, καταδικάζουμε απερίφραστα την συμπεριφορά του τοπικού συμβούλου, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε στον υπάλληλο σωματικά και λεκτικά θεωρώντας ότι παραβιάζει κανόνες που άπτονται της επιτέλεσης των καθηκόντων του. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω τοπικός δημοτικός σύμβουλος, μετά την εκλογή του, προσελήφθη ως ιδιωτικός υπάλληλος από την εταιρεία με την οποία η δημοτική αρχή έχει συνάψει σύμβαση για τον τομέα της καθαριότητας.



Εύλογα γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:



Με ποιο δικαίωμα ο ιδιωτικός υπάλληλος εταιρείας καθαριότητας επιβλέπει, ελέγχει και διαφεντεύ́ει υπαλλήλους του Δήμου;

Ποιος του παραχώρησε την εξουσία;

Ποια η θέση της αντιδημάρχου καθαριότητας κας Κωνσταντάγκα και του δημάρχου;

Γιατί έχουν αναλάβει τα καθήκοντά της άτομα που ουδεμία δικαιοδοσία έχουν επί των υπαλλήλων του Δήμου;

Πώς επιτρέπει να διατάζονται οι υπάλληλοι του Δήμου από ιδιωτικό υπάλληλο εταιρείας καθαριότητας;

Ποια η θέση των εργαζομένων και των συνδικαλιστών τους για τις αρμοδιότητες που φέρεται να έχει αναλάβει ο εν λόγω κύριος;



Καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή, και συγκεκριμενα τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο να διερευνήσουν το περιστατικό, και εφόσον ευσταθεί, να καταδικάσουν την βίαιη συμπεριφορά του ιδιωτικού υπαλλήλου-τοπικού συμβούλου και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα προστατεύουν τους υπαλλήλους του Δήμου από άτομα που παράτυπα επεμβαίνουν στο έργο τους και καταχρώνται την όποια εξουσία ελέω Θεού τους έχει δοθεί. Οι υπάλληλοι καθαριότητας εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Οφείλουν βέβαια να λογοδοτούν στον εργοδότη τους, που είναι ο Δήμος και όχι υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας.

Κύριοι και κυρίες της Δημοτικής αρχής, ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι σας και οι υπάλληλοι δεν είναι σκλάβοι σας. Εγκαταλείψτε τις αναχρονιστικές πολιτικές που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα!



Αναμένουμε την τοποθέτηση της Δημοτικής αρχής επί του συνόλου του θέματος.





ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου