Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΔΗΨΟΥ: ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ





Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:


Στήν άτυπη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λ.Αιδηψού που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τού κ.Δημάρχου ετέθη από τόν κ.Δήμαρχο τό θέμα τής μεταφοράς του Λιμανιού τής Λουτρόπολης από το σημείο στο οποίο βρίσκεται τώρα στό χώρο έμπροσθεν τού Δημοτικού οικοπέδου στη θέση Λιβάδι.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Αιδηψού μέ τους Κοινοτικούς τής συμβούλους κύριους Δημητρίου και Χρονόπουλο εκφράστηκε κατ' αρχήν θετικά στην μεταφορά του Λιμανιού πού είναι διαχρονικό αίτημα των Αιδηψίων,αφού προηγηθούν μελέτες (χωροταξικές, περιβαντολλογικές, συγκοινωνιακές) Και γίνει διαβούλευση και ενημέρωση τής τοπικής κοινωνίας.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Αιδηψου στο προγραμμα της προέβλεπε την χρήση του χώρου ως αθλητικό και ψυχαγωγικό Κέντρο με γήπεδο 5χ5, χώρο συναυλιών,πλατεία ,κυλικείο και δενδροφύτευση. Λάβαμε την διαβεβαίωση του κ.Δημάρχου οτι συμφωνεί και θα προτείνει στον μελετητή την ένταξή τους στο χώρο του οικοπέδου.

Τό έργο αυτό οπως καταλαβαίνει κανείς ειναι μεγάλο και θά απαιτηθεί αρκετός χρόνος για την υλοποίησή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει νά σχεδιαστεί και να βρεθεί η πηγή χρηματοδότησής του. Πρέπει κάποτε όσοι ασχολούνται την Τ.Α πέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας νά εκπονούν σχέδια για τό πώς βλέπουν την θέση τής πόλης τους μελλοντικά.

Στήν εκπομπή του Ράδιο Ιστιαία στις 7 -07 -20 ακούστηκαν από ακροατές κάποιες ανακρίβειες πού χρίζουν απάντησης. 

1) Ότι θά επιβαρυνθεί ο γραφικός οικισμός του Αγ. Νικολάου απο την κίνηση που θα δημιουργήσει το Λιμάνι. Απάντηση.Η κίνηση δεν θα περνάει από την παραλία. Στήν μελέτη θά προβλέπεται δρόμος από τα όρια του οικοπέδου που θα καταλήγει στους κόμβους που δημιουργούνται στόν περιφερειακό τής Αιδηψού στήν είσοδο του Χ.Αιδηψός. Καμία επομένως επιβάρυνση αφου τά οχήματα θά διοχετεύονται απ ευθείας στους κόμβους και θα κατευθύνονται στην Ιστιαία, στήν Λουτρόπολη, Λίμνη. 

2) Ότι δεν θά μπορεί να γίνει ποδηλατόδρομος.
Δεν ισχύει γιατί η παραλιακή οδός θά ειναι μονόδρομος και ήπιας κυκλοφορίας. Τό σχέδιο προβλέπει την μεταφορά των ΚΤΕΛ και του Λιμεναρχείου. Για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται συνεργασία Δήμου ΟΛΝΕ Περιφέρειας,υπουργείου και δημοτών. 
Θα χρειαστεί χρόνος. 
Ας τό τολμήσουμε για τό καλό τής Αιδηψού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου