Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ



Από το συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» λάβαμε (10.07) και δημοσιεύουμε:



Αγαπητοί συμπολίτες,


Εκφράζουμε τη χαρά και την ανακούφισή μας για τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού σε γκρουπ Σέρβων τουριστών που ανακοινώθηκαν κατόπιν του εντοπισμού 3 κρουσμάτων μεταξύ αυτών. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μας υπενθυμίζει πως ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί, γι'αυτό θα πρέπει όλοι μας να επαγρυπνούμε και να τηρούμε τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η πολιτεία.

Ο τομέας του τουρισμού είναι ιδιαίτερα ευάλωτος αυτή τη στιγμή και πρέπει όλοι να επιδείξουμε κοινωνική ευθύνη. Ο πανικός μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες. Απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και υπομονή. Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα και οδήγησαν στη διαπίστωση των κρουσμάτων μας θέτουν σε σκέψεις σχετικά με την ετοιμότητα που υπάρχει ως προς την τήρηση των πρωτοκόλλων από όλους τους εμπλεκόμενους.

Επιπλέον, ανέδειξαν τη μεγαλύτερη ίσως πληγή του τόπου μας: την δημόσια υγεία και περίθαλψη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κουνήσουμε το δάχτυλο και θα αναλάβουμε τον ρόλο του τιμητή των πάντων. Αναγνωρίζουμε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών όλο αυτό το διάστημα που υπερασπίζονται την ανθρώπινη ζωή και πασχίζουν να ανταποκριθούν παρά τις αντιξοότητες και τις τεράστιες ελλείψεις. Ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος θα πρέπει να ανοίξει σύντομα, ο οποίος θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας στην περιοχή μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό!

Τέλος, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους Σέρβους τουρίστες μας για την περιπέτεια που βιώνουν και ευχόμαστε να λήξει σύντομα. Ατενίζουμε το καλοκαίρι με αισιοδοξία και ελπίδα! Ο τόπος μας το αξίζει!





ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου