Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ



Με την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης βιβλιοθηκάριος» ξεκινά αύριο Δευτέρα, 27 Ιουλίου, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο Άθως Δανέλλης είναι ένας από τους λίγους σημερινούς επαγγελματίες εκπροσώπους της παράδοσης του ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Γνώρισε τον Καραγκιόζη δίπλα σε σπουδαίους καραγκιοζοπαίχτες και από το 1989 παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.
Το 1998, ίδρυσε το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών" με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.
Με τον "Αθηναϊκό Θίασο Σκιών" του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών, γράφει άρθρα και μελέτες και έχει την επιμέλεια εκδόσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και παραστάσεων.

Σημείωση:
Είναι επιθυμητό να δηλώνεται η συμμετοχή για την παράσταση στη σελίδα της βιβλιοθήκης (ΕΔΩ), ώστε να τηρηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέτρα προστασίας για το κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου