Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ






Από το συνδυασμό 
«Δυναμική Πρωτοβουλία» λάβαμε και δημοσιεύουμε:



Αγαπητοί συμπολίτες,

Με ιδιαίτερη χαρά οι σύμβουλοι του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» προσήλθαν την 1η Ιουλίου στην δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πολύ καιρό εξ αιτίας της πανδημίας και της επιμονής του Δημάρχου να πραγματοποιούνται τα συμβούλια «δια περιφοράς» και να αγνοεί το σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής με τηλεδιάσκεψη.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος επέδειξε την ασέβειά του προς το σώμα και τη δημοκρατική υλοποίηση των συμβουλίων, η οποία προτάσσει το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Η διαδικασία ξεκίνησε με παράδοξο τρόπο αφού πρώτα δόθηκε ο λόγος στον κο Καμαράτο και όχι στην επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Ευσταθίου, όπως προβλέπεται.

Ο κος Δήμαρχος απαντώντας στα ερωτήματα του κου Καμαράτου άρχισε να υπερθεματίζει και με τη γνωστή φλυαρία του να ροκανίζει τον χρόνο που μπορεί να διατεθεί σε θέματα προ ημερησίας διατάξεως (διάρκειας 1 ώρας). Στη συνέχεια κατανάλωσε και τον χρόνο της παράτασης μετατρέποντας το συμβούλιο σε one man show, στερώντας το δικαίωμα ομιλίας ακόμη και από τους δικούς του αρμόδιους αντιδημάρχους.

Σκοπός, φυσικά, ήταν να μην διατεθεί ούτε λεπτό στην κα Ευσταθίου να θέσει ενοχλητικά θέματα για τα οποία δεν διέθετε απαντήσεις και θα εξέθεταν τον τρόπο της διοίκησής του. Όταν μάλιστα για ελάχιστα λεπτά ή κα Ευσταθίου πήρε τον λόγο και του υπενθύμισε το υπέρογκο ποσό που "κληρονόμησε" από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και ζήτησε εξηγήσεις για πολύ σοβαρά θέματα όπως για τις παράνομες χωματερές σε διάφορα σημεία του Δήμου καθώς και για την απόκρυψη από τους δημότες και το τοπικό συμβούλιο του Αγ. Γεωργίου Λιχάδας των αναλύσεων πόσιμου νερού και την εντολή που πήρε από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της περιφέρειας για την άμεση διακοπή του (κάτι που ουδέποτε έκανε), όχι μόνο δεν επέτρεψε στους αρμόδιους αντιδημάρχους να ενημερώσουν το σώμα, αλλά εξερράγη και μας απαγόρευσε να ομιλούμε θυμίζοντάς μας άλλες εποχές.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν ο Δήμαρχος γνωρίζει και σέβεται το ρόλο της αντιπολίτευσης. Κατανοούμε τώρα ακόμα καλύτερα πόσο ευχάριστη πρέπει να του ήταν η δια περιφοράς διεξαγωγή των συμβουλίων καθώς συνοδευόταν από έλλειψη κριτικής, επικοινωνίας και άσκησης ελέγχου!

Αλλά και όταν προχωρήσαμε στη συζήτηση των θεμάτων παρατηρήθηκε η απεγνωσμένη προσπάθειά του να καταστρατηγήσει και να «καπελώσει» τις αποφάσεις του σώματος. Αυτό βέβαια δεν μας εξέπληξε. Μας λυπεί όμως το γεγονός ότι τα θέματα αντιμετωπίζονται με προχειρότητα και έλλειψη γνώσης με αποτέλεσμα κανένας αντιδήμαρχος να μην είναι προετοιμασμένος να εισηγηθεί το εκάστοτε θέμα ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα οι δημοτικοί σύμβουλοι και να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Παράλληλα, εσκεμμένα ή από άγνοια τα περισσότερα θέματα δεν συνοδεύονται από εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε, λοιπόν, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να μην ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει τον ρόλο του ίδιου αλλά και ολόκληρου του σώματος και να επιβάλλει την τάξη και την τήρηση των διαδικασιών.

Τέλος, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας και το ρόλο που μας έδωσαν οι δημότες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί και δυσαρεστεί εκείνους που προσπαθούν να θέσουν στο περιθώριο και να απαξιώσουν όποια φωνή αντιτίθεται στις μεθοδεύσεις τους.

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου