Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ - ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ




Ο Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας περιμένει μικρούς και μεγάλους 
στο χώρο της παιδικής - νεανικής βιβλιοθήκης Λ. Αιδηψού από σήμερα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, και κάθε Τετάρτη για να μάθουν ή να παίξουν σκάκι.



7 οφέλη που προσφέρει το σκάκι

  • Αυξημένη ανάπτυξη του εγκεφάλου: Παιχνίδια όπως το σκάκι ακονίζουν την σκέψη και προωθούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι καθηγητές συμβουλεύουν τους μαθητές να ασχοληθούν με το σκάκι. Μάλιστα, το σκάκι εξασκεί και τα δύο τμήματα του εγκεφάλου.
  • Αποφυγή Alzheimer: Με την συνεχή ενασχόληση με το σκάκι, η σκέψη οξύνεται και ο καθένας μπορεί να γυμνάσει με τον καλύτερο τρόπο το μυαλό του αρμονικά. Αντί λοιπόν να δυσχεραίνονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, με τη βοήθεια από το σκάκι οι ηλικιωμένοι μπορούν να αντιστρέψουν την εξασθένηση της μνήμης.
  • Ενίσχυση επίλυσης προβλημάτων: Σε μία παρτίδα σκάκι, είναι σημαντικό να προβλέπουμε τις κινήσεις του αντιπάλου. Αν όμως βρεθούμε σε μία δύσκολη κατάσταση, τότε θα πρέπει να ανακαλύψουμε τον τρόπο για να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία. Αυτή η ανακάλυψη βοηθά το άτομο να ενισχύσει τις ικανότητές του, σ ε σχέση με την επίλυση προβλημάτων.
  • Όξυνση μνήμης: Αν έχετε πρόβλημα στο να θυμάστε πράγματα, δοκιμάστε να εντάξετε το σκάκι στην καθημερινότητά σας. Έρευνες έχουν δείξει πως οι περίπλοκοι κανόνες και τα συστήματα του σκακιού προωθούν την ενίσχυση της μνήμης.
  • Βελτίωση ανάγνωσης: Μιας και μιλάμε για οφέλη που σχετίζονται με το σκάκι, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη βελτίωση των αναγνωστικών ικανοτήτων του ατόμου. Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο και το σκάκι συχνά συναντάται σε λέσχες ανάγνωσης και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Ανάκαμψη ύστερα από προβλήματα υγείας: Για όσους προσπαθούν να ανακάμψουν έπειτα από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή μία άλλη ασθένεια, το σκάκι προσφέρει μία μοναδική διέξοδο. Βοηθά το μυαλό να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει σταδιακά στην πρότερη κατάστασή του.
  • Αύξηση δημιουργικότητας: Παραπονιέστε ότι δεν έχετε καθόλου ζωηρή φαντασία; Η δημιουργικότητα δεν είναι το πιο δυνατό σας σημείο; Τότε μέσα από το σκάκι ενδέχεται να βρείτε έναν πολύτιμο σύμμαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου