Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΔΗΨΟΥ «ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»





Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΔΗΨΟΥ με την ευκαιρία της έναρξης της θητείας του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου Λ. Αιδηψού με τους δύο κοινοτικούς συμβούλους πού εξέλεξε θα συνεισφέρει στην ανάδειξη και επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αιδηψός με γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών. 

Προτεραιότητά μας είναι αποκατάσταση της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ, η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα της πόλης και των χωριών της που φέτος το καλοκαίρι κατά γενική παραδοχή ήταν απαράδεκτη. Επίσης προτεραιότητά μας είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου στην Αιδηψό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις κοινότητες άλλαξε από την παρούσα κυβέρνηση. Οι λίγες έστω δυνατότητες πού έδινε ο προηγούμενος νόμος Κλεισθένης καταργήθηκαν και πλέον ο πρόεδρος και το συμβούλιο δεν έχει καμία εκτελεστική αρμοδιότητα παρά μόνο να εισηγείται στον δήμαρχο χωρίς να μπορεί να αποφασίζει για τις υποθέσεις της Κοινότητας. Πρόκειται για μια απόφαση που αγγίζει τα όρια της συνταγματικότητας. Με αυτόν τον τρόπο επιστρέφουμε στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης που εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει. 
Εμείς θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση ελέγχοντας την δημοτική αρχή και προτείνοντας λύσεις για όλα τα προβλήματα της ΑΙΔΗΨΟΥ και των χωριών της χωρίς να είμαστε αρνητικοί σε ότι θετικό γίνεται. Είμαστε θετικοί σε συνεργασίες και συνθέσεις των απόψεων με τον πρόεδρο το συμβούλιο και τον Δήμαρχο για την επίλυση των προβλημάτων και παράλληλα θα οργανώσουμε την προσπάθεια για την Επανασύσταση του Δήμου Αιδηψού. 

Καλούμε όλους τους Δημότες της Αιδηψού να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου και να ενημερώνονται για τα προβλήματα της πόλης. Η συμμετοχή στα κοινά είναι απόδειξη της αγάπης μας για την Αιδηψό. Η Αιδηψός με τις δυνατότητες που έχει μπορεί να αποτελέσει μια πόλη πρότυπο μια πόλη φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της αρκεί να το θελήσουν οι κάτοικοι και πρωτίστως ο νέος δήμαρχος. 

Ευχόμαστε σε όλους τους εκλεγμένους καλή και δημιουργική θητεία. 

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ

Δημητρίου Δημήτρης 
Χρονόπουλος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου