Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 320.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ





Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, ενεργοποιήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδότησης εντάχθηκε και ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού, γεγονός για το οποίο εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:



Σημαντικά έργα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα στα σχολεία και στις παιδικές χαρές, συνολικής δαπάνης άνω των 320.000 ευρώ εξασφάλισε ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού. Με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή των έργων που θα αναβαθμίσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα βελτιώσουν τα προαύλια των σχολείων και θα καταστήσουν ασφαλέστερη την ψυχαγωγία των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου τονίζει με δήλωσή της: «Χάρη στις συντονισμένες μας ενέργειες πετύχαμε την πλήρη χρηματοδότηση των έργων απ΄το Υπουργείο Εσωτερικών και επιταχύνουμε τις διαδικασίες προκειμένου τα έργα αυτά να ολοκληρωθούν σύντομα.»

Τα έργα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Η πρώτη αφορά την προμήθεια υλικών και οργάνων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα τοποθετηθούν σε σχολεία που βρίσκονται σε όλη την περιφέρεια του δήμου. Μεταξύ άλλων θα αντικατασταθούν μπασκέτες ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ενώ θα κατασκευαστεί γήπεδο 5χ5 στο Λύκειο Ιστιαίας.

Οι εγκαταστάσεις θα είναι λειτουργικές και ασφαλέστερες για τους μικρούς μαθητές ενώ τα σχολεία θα εξοπλιστούν με νέα παγκάκια για την καλύτερη λειτουργική χρήση των προαύλιων χώρων, Η συνολική δαπάνη γι’ αυτή την κατηγορία έργων ανέρχεται στο ποσό των 100.874 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί απ’ το Υπ. Εσωτερικών.

Η δεύτερη κατηγορία έργων αφορά την αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών του δήμου μας με προμήθεια και εγκατάσταση σχετικών οργάνων και εξοπλισμού. Οι παιδικές χαρές που πρόκειται να αναβαθμιστούν είναι οι εξής: Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, Αγίου, Αιδηψού, Αγίου Νικολάου, Ελληνικών και Ταξιάρχη. Οι παιδικές χαρές θα πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ενώ τα όργανα έχουν επιλεγεί με σκοπό τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών ώστε οι χώροι να γίνουν αγαπητοί στα παιδιά όπου θα ψυχαγωγούνται με ασφάλεια και αγάπη για τις γειτονιές τους. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 220.794,40 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου