Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΑΒΔελτίο Τύπου Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Τα παλιότερα περιστατικά πνιγμών λουόμενων στην λουτρόπολη της Αιδηψού και άλλους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κυρίως ηλικιωμένων από καρδιακά επεισόδια, προβλημάτισαν τον Τομεάρχη ΕΚΑΒ Ευβοίας Νικόλαο Κόκκο και την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου.

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με το ΕΚΑΒ, μετά την παραχώρηση των ανεκμετάλλευτων δημοτικών ασθενοφόρων που επισκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν από το ΕΚΑΒ, ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή μοτοσυκλετών ταχείας ανταπόκρισης, στελεχωμένες με διασώστες πτυχιούχους ΙΕΚ ΕΚΑΒ - κατόχους διεθνών πιστοποιήσεων και εξοπλισμό ανάλογο ενός ασθενοφόρου, που μόνο μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί διαθέτουν.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου υποδεχτήκαμε τις δύο μοτοσυκλέτες ταχείας ανταπόκρισης, που παράδωσε στον Δήμο μας ο κ. Κόκκος. Οι μοτοσυκλέτες ΕΚΑΒ θα παραμείνουν και θα περιπολούν για όλη την τουριστική περίοδο, ώστε να παράσχουν άμεσα πρώτες βοήθειες σε κρίσιμα περιστατικά, σε προβλεπόμενο χρόνο ελάχιστων λεπτών, με την διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων να μην το επιτρέπει.

Τα έξοδα διαμονής και σίτισης των διασωστών, που ανήκουν στον Τομέα ΕΚΑΒ Β. Εύβοιας ο οποίος στεγάζεται σε τμήμα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, αναλαμβάνει ο Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου