Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ο ΟΛΝΕ ΑΕ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗ



Από τον ΟΛΝΕ ΑΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:



Χαλκίδα 15/6/2018

Προς: Μ.Μ.Ε. Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε για μια τοποθέτηση του κυρίου Τσιρογιαννίδη σχετικά με τον ΟΛΝΕ σε τοπικό site της Β. Εύβοιας. Δυστυχώς αφού τη διαβάσαμε διαπιστώσαμε αυτό που υποψιαζόμασταν εξαρχής: ότι τίποτα το νέο και ενδιαφέρον δεν είχε να κομίσει. Κακόπιστη κριτική με απόλυτα ιδιοτελή κίνητρα, αναμασήματα και λόγια εντυπωσιασμού για να πλήξει προφανώς το κύρος και τη λειτουργία του Οργανισμού και να επιτεθεί προσωπικά στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι προφανής η απόπειρα του εν λόγω κυρίου να υποβαθμίσει τις προσπάθειες της παρούσας διοίκησης για να «αναδείξει»- εμμέσως πλην σαφώς- την υποτιθέμενη ειδυλλιακή περίοδο της δικής του παρουσίας στο Δ.Σ του ΟΛΝΕ επί προεδρίας Θανάση Τσέργα και Κώστα Κουλουρίδη.

Τον καταλαβαίνουμε. Είναι δύσκολο για κάποιον να διαχειριστεί το γεγονός ότι σε ένα χρόνο έχουν γίνει όσα δεν είχαν γίνει σε τρία ή τέσσερα. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την πίκρα του για το γεγονός ότι όντας στο Δ.Σ του ΟΛΝΕ-εκπροσωπώντας τη Βόρεια Εύβοια-δεν κατάφερε να παρουσιάσει τίποτε το απτό και ουσιαστικό ως έργο για την περιοχή του.

Μας εγκαλεί ο κος Τσιρογιαννίδης για pillars και φώτα στη Βόρεια Εύβοια!!Αλήθεια έχει κάνει ποτέ κάποιου είδους απολογισμό για τα ποσά που ξόδευε για αυτή τη δραστηριότητα στη Β. Εύβοια ο Οργανισμός επί των ημερών του; Θυμάται να μας πει πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ξόδευε ο ΟΛΝΕ στη Βόρεια Εύβοια σε ετήσια βάση για να φτάσουμε στο σημείο πολύ λίγα χρόνια μετά, πολλά από τα pillars και τα φώτα να είναι σε αθλία κατάσταση και να μη λειτουργούν σωστά; Αν η μνήμη του είναι ασθενής, μπορούμε να του την φρεσκάρουμε με κάτι τιμολόγια με ταρίφες εξωφρενικές για εργασία ολίγων λεπτών.

Επίσης αφού θέλει να προβεί σε «αποκαλύψεις» ο κος Τσιρογιαννίδης για τον Οργανισμό ας αποκαλύψει και τον ρόλο του στην εκχώρηση χώρου στάθμευσης μπροστά στο λιμάνι της Αιδηψού που καταλαμβάνει τη μισή και πλέον μοναδική πλατεία της Αιδηψού στο παραλιακό μέτωπο, σε ιδιωτική εταιρεία με ελάχιστο αντίτιμο εις «βάρος» του ελεύθερου ζωτικού χώρου των πολιτών και των τουριστών. Έχει πει ποτέ στους συμπολίτες του πως τοποθετήθηκε στο εν λόγω θέμα όταν προέκυψε ή δεν γνώριζε καν τι υπέγραφε; Και τέλος πάντων τι είναι πιο επικίνδυνο: να γνωρίζεις τι υπογράφεις ή να μη γνωρίζεις και έπειτα να κάνεις τον ανήξερο;

Ας δώσουμε τώρα και μερικές απαντήσεις όχι σε κακόπιστους πικραμένους πρώην αλλά σε εκείνους που θέλουν να διαβάσουν και τη δική μας πλευρά: Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει με σοβαρότητα όλα τα προβλήματα που του μεταφέρουν και τα περιφερειακά γραφεία αλλά και οι τοπικοί φορείς και βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την επίλυση τους. Είναι εξάλλου η πρώτη φορά που μια Διοίκηση επισκέπτεται τόσο συχνά τα λιμάνια, τα τουριστικά και αλιευτικά αγκυροβόλια και τις χερσαίες ζώνες ευθύνης του.

Πολλά από τα προβλήματα που αναφέρει ο κύριος Τσιρογιαννίδης είναι χρόνια και εν πολλοίς οφείλονται σε έλλειψη πρόσφατης συντήρησης. Ορισμένα από τα προβλήματα αυτά μάλιστα εμφανίζονται σε έργα που δεν έχουν πολύ παραπάνω από ένα χρόνο ζωής και ο νοών νοείτω. Η παρούσα Διοίκηση έχει ως κύριο στόχο της να λυθούν τα προβλήματα αυτά σε όλο το νομό το συντομότερο δυνατόν εν όψει της θερινής περιόδου. Τα συνεργεία του Οργανισμού λύνουν και τα θέματα ηλεκτροφωτισμού και τα θέματα επισκευής των pillars και όλα θα είναι έτοιμα για τη σεζόν του καλοκαιριού.

Περαιτέρω καμία εικόνα εγκατάλειψης δεν παρουσιάζουν τα λιμάνια της Β. Εύβοιας εκτός από αυτή που «διαπιστώνει» με τα κομματικά γυαλιά του ο κος Τσιρογιαννίδης. Ας είμαστε λίγο σοβαροί.

Για το θέμα της προβλήτας στον Αγιόκαμπο και το θέμα με τα κάγκελα στην Αιδηψό, ο Οργανισμός μπορεί να βιάστηκε αλλά σύντομα θα ξεπεραστούν τα τυπικά κωλύματα και θα επικεντρωθούμε στην ουσία: ότι ο Οργανισμός ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας με ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας των συμπολιτών μας και πιστός στην κοινωνική του διάσταση προσέτρεξε να κάνει τα αυτονόητα. Είμαστε οι πρώτοι που θα αναγνωρίσουμε λανθασμένους χειρισμούς αλλά και οι πρώτοι που με αποφασιστικότητα προχωρούμε για να δώσουμε λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή.

Αναφέρει επίσης για τη μη ύπαρξη ΕΣΑΛ στο λιμάνι των Ωρεών και το συνδέει μάλιστα με την πρόθεση της διοίκησης μας να βάλει επιτέλους τουαλέτες για να προσφέρουμε στον πολίτη, στον χρήστη των εγκαταστάσεων, στον τουρίστα, στον ιστιοπλόο το αυτονόητα ανθρώπινο. Διπλό αυτογκόλ δηλαδή γιατί μετά από τόσα χρόνια το Δ.Σ στο οποίο συμμετείχε δεν κατάφερε ούτε να κηρύξει την ΕΣΑΛ ούτε να προσφέρει τα στοιχειώδη στους ανθρώπους που δένουν στο λιμάνι των Ωρεών. Και μας κατηγορεί γιατί θέλουμε να τοποθετήσουμε τουαλέτες;

Στο θέμα απορρόφησης των Π.Δ.Ε. μάλλον ο κος Τσιρογιαννίδης ζει σε άλλο σύμπαν, εκτός αν δεν κατοικεί στη Βόρεια Εύβοια. Τα έργο στη ΧΖΛ Αιδηψού με την αποκατάσταση τοιχίου ή οι επισκευαστικές εργασίες στο ΚΥΜΑ προχώρησαν και υλοποιήθηκαν από αυτή τη Διοίκηση. Η παρούσα Διοίκηση έτρεξε κυριολεκτικά για να μη χαθούν οι χρηματοδοτήσεις καθώς δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες σε αρκετά από αυτά. Καταφέραμε στο προγραμματισμένο έργο για το «Κύμα» να αντικαταστήσουμε και τα κιγκλιδώματα μέχρι το Θέρμαι Σύλλα που εδώ και μια δεκαετία ήταν σαπισμένα και ετοιμόρροπα. Άλλα έργα από τα ΠΔΕ έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση ολοκλήρωσης σε ολόκληρο το νομό. Η απορρόφηση που ο εν λόγω κύριος χαρακτηρίζει μηδαμινή στην πραγματικότητα πλησιάζει το 100%. Αυτές οι επιλογές που είναι της προηγούμενης διοίκησης τις υλοποιούμε ως οφείλουμε με συνέπεια στη συνέχεια του ΟΛΝΕ και προγραμματίζουμε τις επόμενες. Επίσης και για πρώτη φορά είμαστε σε διαδικασία ένταξης περιφερειακών αλιευτικών λιμανιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Επίσης να τον πληροφορήσουμε ότι εκτός από τις κοινωφελείς ενέργειες μας σε κοινωνικά θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων μας, ολοκληρώνουμε και μεγάλα έργα λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κάρυστο, στο Μαρμάρι, στη Χαλκίδα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να επενδύουμε και να αναδεικνύουμε τις λιμενικές μας εγκαταστάσεις.

Τέλος να τον ενημερώσουμε ότι καμιά παραίτηση στελέχους δεν επηρεάζει ούτε την επάρκεια, ούτε την τεχνική αρτιότητα και τις πιστοποιήσεις του Οργανισμού προς απογοήτευση του.

Η πόρτα του Οργανισμού επί προεδρίας Ανδρέα Παπανδρέου είναι ανοικτή σε όλους και όχι άβατο. Όποιος επιθυμεί σοβαρά να πληροφορηθεί για τις υποθέσεις του Οργανισμού μπορεί να μας επισκεφθεί. Αλλιώς να είναι σίγουρος ότι θα μας βρει σε μία από τις πολλές επισκέψεις που κάνουμε σε όλο το νομό και φυσικά στη Βόρεια Εύβοια.


Γραφείο Επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου