Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΒΟ ΤΗΣ ΛΙΧΑΔΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ... ΚΩΠΗΛΑΤΩΝΤΑΣ





Ένας εθελοντής κωπηλάτης θα τραβήξει κουπί επί 24 ώρες «για τους ανθρώπους εκείνους που έχουν επιδείξει τη μέγιστη αντοχή στον πιο σημαντικό, τον πιο ιερό αγώνα. Τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες. Σε αυτούς που αγωνίζονται για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους».

Είναι ο Άγγελος Χριστοφίδης, μέλος της ομάδας South Evian Gulf team, ο οποίος θα κάνει έναν ναυτικό υπερμαραθώνιο 100 μιλίων με καγιάκ. H νέα αποστολή, το «Non-stop 100» ξεκινά το Σάββατο 30 Ιουνίου κι όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για 100 ναυτικά μίλια συνεχόμενης κωπηλασίας με καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης με στόχο την διαμήκη διάσχιση ολόκληρου του Ευβοϊκού αντιμετωπίζοντας μια ακραία δοκιμασία αντοχής και υπέρβασης ψυχικών και σωματικών ορίων.

«Η ιδέα για το εγχείρημα αυτό γεννήθηκε το 2014, με έναυσμα το τελευταίο σκέλος του "Ελλάδα 1000 Μίλια", το Ρόδος - Καστελλόριζο. Έπειτα από εκείνα τα 75 μίλια συνεχόμενης κωπηλασίας μέσα σε 20 ώρες, τέθηκε ο στόχος για τα 100, που θα ήταν η μονοκόμματη διάσχιση ολόκληρου του Ευβοϊκού. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, κατά τον πλέον οριακό τρόπο. Το ζητούμενο, όμως, για μένα, δεν είναι απλά να μετατραπείς σε μία άψυχη μηχανή, προγραμματισμένη να πετύχει έναν στόχο, αλλά να ζήσεις την εμπειρία σαν άνθρωπος που παρά τις αδυναμίες του αγωνίζεται για τα όνειρά του» συμπληρώνει ο κ. Χριστοφίδης.

Ο απόπλους θα δοθεί από τον Κάβο (Λιχάδα) της Βόρειας Εύβοιας με τον κατάπλου στην Κάρυστο. Παρά τις σοβαρές προκλήσεις και τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ρευμάτων του Ευβοϊκού, τους ανέμους, τις συχνές εναλλαγές του καιρού, αλλά και της προσπάθειας για διατήρηση μιας υψηλής μέση ταχύτητας σε συνθήκες ημέρας και νύχτας, ο κωπηλάτης του South Evian Gulf team θα επιχειρήσει επιστρατεύοντας την πείρα, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τη φυσική κατάσταση και το ψυχικό σθένος του. «Η αντοχή δεν είναι μόνο σωματική ιδιότητα, είναι και ψυχικό σθένος, ανθεκτικότητα στις αβαρίες, υπομονή όταν ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, αυτοσυγκέντρωση για να κρατηθεί ορθή η πορεία, στρατηγική στη διαχείριση των αποθεμάτων ενέργειας, ανάρρωση μετά από κάποια πιθανή κρίση».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου