Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ





Συνεδρίασε την Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιδηψού στο Δημαρχείο Αιδηψού. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος, Αθανάσιος Πατσούρας, τα μέλη Νικόλαος Κόμνος, Ελένη Στεργίου και Αγγελική Τσακίρογλου αλλά και το μέλος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, Δημήτρης Φεργαδιώτης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για ορισμό αδειών και θέσεων υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας (έψησης καλαμποκιού, μαλλί γριάς, ποπ κόρν) και ορισμό θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για παραγωγούς (αγροτικών προϊόντων).

2. Εισήγηση προς την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, σχετικά με τον μέγιστο παραχωρούμενο Κοινόχρηστο χώρο στα περίπτερα επί πλέον της κατασκευής του.

3. Επί αίτησης της κας Αλεξάνδρας Αλεξανδρή του Κων/νου για έγκριση φύτευσης μίας μουριάς στο πεζοδρόμιο του καταστήματός της στην οδό Ερμού αρ. 34 στα Λ. Αιδηψού.

4. Η εκταφή των νεκρών να προγραμματίζεται στα 7 χρόνια.

Στη συνέχεια, εκτός ημερήσιας διάταξης, 
συζητήθηκαν τα ζητήματα του βιολογικού καθαρισμού, της πιστοποίησης της παιδικής χαράς, της χρηματοδότησης ύψους 2.000.000 € για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Κασταλία, της αποκατάστασης και συντήρησης του παραλιακού δρόμου, που συνδέει τα Λουτρά Αιδηψού με τον Άγιο Νικόλαο, αλλά και της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου Λ. Αιδηψού.

Σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης υπήρχαν απαντήσεις, ως επί το πλείστον θετικές, χωρίς όμως να προκύψει κάτι ουσιαστικό.


Να αναφέρουμε για ακόμα φορά ότι κρίνεται απαραίτητο το Τοπικό Συμβούλιο να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό παρουσία του Αντιδημάρχου, Δημήτρη Αγγελόπουλου, και των κατοίκων και φορέων της περιοχής ώστε να ασκηθούν πιέσεις και να δρομολογηθεί η επίλυση των παραπάνω θεμάτων της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου