Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ





Κυριακή του Πάσχα σήμερα και μετά το πασχαλινό γλέντι και το ψήσιμο του οβελία πολλοί ήταν εκείνοι που ανηφόρισαν στον όμορφο Άγιο για να ζήσουν ένα μοναδικό θέαμα - το κάψιμο του Ιούδα και το πέταγμα των αερόστατων.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου και Αγιοκάμπου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αναβίωσε και φέτος το ξεχωριστό αυτό έθιμο που πλέον έχει γίνει θεσμός.
Λίγο πριν το σούρουπο, τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κρέμασαν στην πλατεία του χωριού τον Ιούδα και αφού τον περιέλουσαν με βενζίνη, του έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν.
Στη συνέχεια, οι δεξιοτέχνες του είδους ανέλαβαν να πετάξουν τα μεγάλα αερόστατα φτιαγμένα από χαρτί χαρτατετού, αλευρόκολλα και καλάμια.
Και αφού πλέον είχε σκοτεινιάσει, εκατοντάδες πολύχρωμα, μικρά αερόστατα μοιράστηκαν σε μικρούς και μεγάλους και μόλις δόθηκε το σύνθημα όλα μαζί αφέθηκαν ταυτόχρονα στον ουρανό συνθέτοντας μια μοναδική εικόνα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν έλειπε το παγωτό κέρασμα στα παιδιά και η λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα (περιποίηση spa-αριθμός 0943, μονοήμερη κρουαζιέρα στη Σκιάθο για τρία άτομα-αριθμός 0132 και ποδήλατο Orient-αριθμός 0973).

Η βραδιά έκλεισε με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και λάτιν μελωδίες από τους Loca Latina.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που φροντίζουν η εκδήλωση να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη! 

Και του χρόνου!
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου