Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ






Μια όμορφη και αξιόλογη θεατρική παράσταση παρακολούθησε το Δημοτικό Σχολείο Λ.Αιδηψού την Τετάρτη 7-3-2018 στη Λίμνη.«Το κλειδί της καρδιάς» της Πηνελόπης Δέλτα άγγιξε και μάγεψε τις καρδιές όλων των μαθητών του σχολείου, που μετέβησαν στη Λίμνη για την παρακολούθηση της παράστασης, στο Δημοτικό Θέατρο Ελύμνιον.

Λίγα λόγια για το έργο: 


«Το κλειδί της καρδιάς», είναι βασισμένο στο διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της Βασιλοπούλας». Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Βασιλιάς και μια Βασίλισσα, και το βασίλειο τους ήταν ένα μεγάλο νησί. Ούτε πολύ όμορφο, ούτε πολύ πλούσιο ήταν το νησί τους. Σαν καλός άρχοντας ο Βασιλιάς είχε φροντίσει να χτίσει πλοία πολλά και έμαθε το λαό του να δουλεύει χωρίς να χάνει τον καιρό του. Έτσι λοιπόν, χωρίς να είναι πλούσια η γη τους, την αγαπούσαν οι κάτοικοι και δεν γύρευε κανένας ν' αφήσει την πατρίδα του για να βρει πλούτη έξω. Ένα πρωί έμαθε με χαρά ο λαός όλος πως γεννήθηκε στο παλάτι μια Βασιλοπούλα. Όλοι εύχονταν στην μικρή. Μόλις έφτασε η ώρα της μοίρας, εκείνη της ευχήθηκε να μην έχει καρδιά, να μήν νιώθει. Τελευταία ήρθε η ζωή συμπληρώνοντας πως αν η Βασιλοπούλα ήθελε, μπορούσε να βρεί ξανά την καρδιά της. Και προσεκτικά κρέμασε ένα κλειδάκι στο λαιμό της. Μεγαλώνοντας και μη νιώθοντας ακόμα τίποτα απο χαρά, λύπη ή αγάπη, παίρνει την απόφαση να αναζητήσει την καρδιά της. Ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες ξεκινά κι η δικαίωση δεν αργεί να έρθει.

Την παράσταση 
«έφερε» στη Λίμνη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Λ.Αιδηψού (μαθητές και εκπ/κοί) ευχαριστούν για την πρόσκληση το ΔΣ του Συλλόγου και ιδιαίτερα την Βέτα Κορωναίου (πρόεδρο) και τον Άρη Αυξωνίδη για την παρουσία τους και τη ζεστή φιλοξενία.

Εκ μέρους του Δημ. Σχολείου Λ.Αιδηψού –Γιάννης Μαυροζούμης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου