Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΔΗΨΟΥ 2018!





Με 25 πεζοπόρα τμήματα και πλήθος θεατών, το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΔΗΨΟΥ 2018 ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα καρναβάλια των τελευταίων ετών, παρά τα όποια εμπόδια κλήθηκε να αντιμετωπίσει η συντονιστική επιτροπή.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και οι καρναβαλιστές σκόρπισαν το κέφι και τη διασκέδαση στη Λουτρόπολη.
Θέμα του φετινού καρναβαλιού ο ελληνικός κινηματογράφος, με τους συμμετέχοντες να ζωντανεύουν παλιές, αγαπημένες ταινίες όπως «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Τζένη, Τζένη», «Η θαλασσιές οι χάντρες», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Η θεία μου η χίπισσα», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Η Ρένα είναι οφσάϊντ» και πολλές, πολλές ακόμα.

Ξεχωριστές ήταν και οι παρουσίες της ξυλοπόδαρου Μύτας Ψηλομύτας, του ζογκλέρ Μπλέικ και των Κουδουναραίων Διστόμου, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους παράσταση τόσο στην παρέλαση όσο και στο λιμάνι της πόλης.

Την κύρια διοργάνωση του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ 2018 είχε αναλάβει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λ. Αιδηψού και οι ρομαντικοί εθελοντές με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Κοντζιάς, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ό,τι πιο ωραίο έχω δει τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, συγχαρητήρια σε όλους» και συνέχισε «κρατήστε γερά, η πόλη ξύπνησε, η πόλη έδειξε τη δύναμή της, έρχονται τα καλύτερα και, εμπνευσμένος από την ελληνικό κινηματογράφο, θα πω ένα σύνθημα …μαύρο στο μαυρογιαλούρο». 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, η οποία ανέφερε στον χαιρετισμό της «Χρόνια Πολλά σε όλους. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Δήμος, καρναβάλι στην Ιστιαία, καρναβάλι στην Αιδηψό, σίγουρα έρχονται καλύτερες μέρες. Αυτά τα ωραία γίνονται μόνο με συνέργειες, συγχαρητήρια σε όλους, του χρόνου καλύτερα, να έχουμε υγεία και να συνεχίσουμε δυνατά. Καλή Σαρακοστή».

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΔΗΨΟΥ 2018 τίμησαν με την παρουσία τους και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Λύμνι» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πύργου «Αναγέννηση», τα οποία χόρεψαν το συρτάκι του Ζορμπά μπροστά από τον βασιλιά καρνάβαλο.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στη δύση του ηλίου και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Και του χρόνου, λοιπόν! Καλή σαρακοστή!

















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου