Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ






Αναδημοσίευση από το Δίαυλο News


Στα Λουτρά της Αιδηψού βρέθηκε χθές 23 Ιανουαρίου 2018 ο ΔΙΑΥΛΟΣ News και παρακολούθησε το Τοπικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 16.00 στο παλιό Δημαρχείο.

Εκεί βρέθηκαν τέσσερα από τα πέντε μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρός του Θανάσης Πατσούρας και οι: Ελένη Στεργίου, Νίκος Κόμνος και Αγγελική Τσακίρογλου. Απούσα ήταν η Ζωή Καλούδη.

Παρών κατά την αρχή της διαδικασίας ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Αιδηψού Πολυχρόνης Ματάκιας, ο οποίος αποχώρησε κατά την έναρξη του Συμβουλίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χάραξη του αιγιαλού Λουτρών Αιδηψού και Ηλίων, καθώς και το δίκτυο ύδρευσης των Λουτρών.

Στη συνεδρίαση η κα Ελένη Στεργίου η οποία εκλέχθηκε με το συνδυασμό της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου – Σπανού, έφερε κείμενο – πρόταση το οποίο και διάβασε. Κείμενο όπως είπε με «παράπονα πολιτών της Αιδηψού» τα οποία της έχουν μεταφερθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και μιας και στήριξε την Δήμαρχο, θεωρεί χρέος της να τα φέρει στο τοπικό Συμβούλιο ώστε να μεταβιβαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί.

Η συγκεκριμένη επιστολή θέτει ζητήματα των Λουτρών Αιδηψού, θέματα που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί και από τα μέσα επικοινωνίας της περιοχής.

Σας παραθέτουμε Video με την Ελένη Στεργίου να διαβάζει τη συγκεκριμένη επιστολή – πρόταση (που στην αρχή της αναφέρεται: «Ως μέλη του τοπικού συμβουλίου» μιας ήταν πρόταση για έγκριση προς το Τοπικό Συμβούλιο όπως μας διευκρίνισε στο τέλος της συνεδρίασης η κα Στεργίου ) και στο τέλος του άρθρου σας βάζουμε το κείμενο ολόκληρο, το οποίο ζητήσαμε και πήραμε από την ίδια την κα Στεργίου.

Η συγκεκριμένη πρόταση γράφτηκε στα πρακτικά πως διαβάστηκε και θα μεταβιβαζόταν στον κο Πισσάκη, με σκοπό να διερευνηθεί αν θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Διαβάστε την επιστολή πιο κάτω


Ως μέλη του τοπικού συμβουλίου δεχόμαστε καθημερινά πολλές διαμαρτυρίες και ανησυχίες συμπολιτών μας.

Επειδή απευθυνόμενοι στη δημοτική αρχή δε βρίσκαμε ανταπόκριση νιώθουμε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βλέπουμε καθημερινά την πόλη μας να καταρρέει, να παλεύει να στηθεί στα πόδια της χωρίς καμιά βοήθεια και απαιτούμε επιτέλους μια απάντηση.

Πολλά και σοβαρά τα προβλήματα.

Πρωτίστως το τεράστιο θέμα με τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ.

Περιμέναμε πως και πως την χρηματοδότηση από την περιφέρεια μέσω συγκεκριμένου προγράμματος που είχε εξαγγείλει η Περιφέρεια. Μάθαμε από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ότι απορρίφθηκε η πρόταση του Δήμου .

Κυρία Δήμαρχε και κε Αντιδήμαρχε το τοπικό συμβούλιο δεν θα έπρεπε να έχει επίσημα ενημερωθεί από εσάς γι' αυτή τη δυσμενή εξέλιξη;

Δεν θα έπρεπε ήδη να μας έχετε γνωστοποιήσει τις τυχόν εναλλακτικές λύσεις που έχετε;

Γνωρίζετε τη σημασία του ΒΙΟΚΑ για την πόλη μας , για τον Δήμο ολόκληρο.

Πλέον γνωρίζετε πολύ καλά τη περιβαλλοντική καταστροφή που θα συντελεστεί.

Μένετε όμως ιδιαίτερα απαθείς και αδιάφοροι.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν απαραίτητες μεν, ημίμετρα δε. Για την αρχή της θητείας σας και μέχρι να γίνετε γνώστης της κατάστασης ίσως ήταν αρκετές.

Η ανυπαρξία όμως σχεδιασμού για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος τρία χρόνια μετά , σας προσδίδει ανικανότητα και εγκληματική αμέλεια.

Το πρόβλημα της ύδρευσης άλυτο.

Τα Ηλια εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν πολύ έντονο πρόβλημα. Το ίδιο και το χωριό Αιδηψός. Δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση.

Επίσης, το πρόβλημα της αποκατάστασης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου μας.

Μετά από πολύ αγώνα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και μετά από πολλές κοροϊδίες της δημοτικής αρχής ,ξεκίνησαν επιτέλους στις 17/01/2018 οι εργασίες για τη μόνωση του κτιρίου.

Η δέσμευση όμως της δημοτικής αρχής είναι η πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου.

Θα είναι πολύ λυπηρό να βιώσουμε άλλη μια κοροϊδία, γι' αυτό απαιτούμε πλέον να μας προσκομίσετε πλήρες χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Την ίδια στάση κρατάτε και ως προς το 2ο νηπιαγωγείο των Λουτρών. Ψεύτικες υποσχέσεις, συνεχείς αναβολές.

Απαξιώνετε συνεχώς την πόλη μας με τις πρακτικές σας και τα ψέματά σας.

Εφαρμόσθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου του 2017, για τη Λουτρόπολη;

Ανακαινίστηκε το πνευματικό κέντρο; Όχι. Αλλάχθηκε το παλιό κιγκλίδωμα στη παραλία;

Όχι. Γιατί ;

Ευτυχώς που ο ΟΛΝΕ αποφάσισε τη μερική αποκατάσταση του φθαρμένου κιγκλιδώματος.

Ολοκληρώθηκε και πιστοποιήθηκε η παιδική χαρά της πόλης μας;

Όχι. Γιατί ;

Δεν μας ρωτήσατε , δεν ζητήσατε την άποψή μας.

Ψηφίσατε το τεχνικό πρόγραμμα του 2018.

Αντί να περιλαμβάνει νέα έργα για τον τόπο, είναι η επανάληψη αυτών που δεν έγιναν το 2017.

Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι στασιμότητα.

Καταδικάζετε την πόλη μας, και με τακτικές βιτρίνας προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια των δημοτών.

Κατασκευάζετε επιλεκτικά πεζοδρόμια, χωρίς προδιαγραφές, ρίχνοντας απλά τσιμέντο.

Σας ικανοποιεί αυτή η εικόνα της πόλης;

Μιας πόλης χωρίς αισθητικές παρεμβάσεις που όλα γίνονται στο πόδι αλλά κατά τα άλλα θέλουμε να αποκτήσει την παλιά της αίγλη.

Προσβάλλατε την πόλη μας με την αποτυχημένη διοργάνωση της εθνικής γιορτής .

Βυθίσατε την πόλη μας στη μιζέρια και στο σκοτάδι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ως και τα παιδιά αντέδρασαν. Διαβάσατε την επιστολή τους ; Αν ναι πρέπει να τα κοιτάξετε στα μάτια και να τους απαντήσετε.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θεσμός της πόλης μας από το 2007 αυθαίρετα το καταργήσατε. Και τονίζουμε αυθαίρετα γιατί είχατε λάβει επιστολή από τους συλλόγους της πόλης που εξέφραζαν την θέση τους για τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου χωριού στο πάρκο.

Αντί αυτού τοποθετήσατε μερικά σπιτάκια στο δρόμο, τα παρατήσατε εκεί, σαν σκουπίδια, βάλατε μερικά λαμπάκια στην πόλη, στήσατε ένα έκτρωμα για χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Και σαν να μην έφτασαν όλα αυτά, ο Αντιδήμαρχος Αιδηψού είχε το θράσος να πει ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η απόφαση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ήταν συλλογική και να μετακυλήσει την ευθύνη της αποτυχίας στους συλλόγους.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α μαζί με την Δήμαρχο ανακοίνωσε πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για τα παιδιά. Στην Αιδηψό δεν πραγματοποιήθηκε τίποτε, ακυρώθηκε το πρόγραμμα χωρίς καμία ενημέρωση.

Αυτή είναι η εικόνα που κατά τη γνώμη σας αρμόζει στη Λουτρόπολη;

Πάντως σίγουρα δεν είναι η δική μας.

Σκοπεύετε να μεταφέρετε στην Ιστιαία τις λιγοστές εναπομείνασες υπηρεσίες του Δημαρχείου των Λ. Αιδηψού.

Ο Οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου μας προβλέπει συγκεκριμένα τμήματα- υπηρεσίες στα Λουτρά Αιδηψού. Γιατί τα καταργείται ;

Έτσι συμβάλλετε και εσείς στην ερήμωση και υποβάθμιση της Λουτρόπολης αντί να προβείτε σε πρακτικές ενίσχυσή της

Η παιδική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει;

Οι εργασίες στο λιβάδι πότε θα ολοκληρωθούν;

Ο ποδηλατόδρομος;

Να αναφερθούμε στο πρόβλημα των σκουπιδιών ;

Τον τελευταίο χρόνο η εικόνα της πόλης έχει ταυτιστεί με τα σκουπίδια.

Ας σταματήσει πλέον αυτός ο κατήφορος της πόλης μας.

Ας αναλογιστούν αν είναι ικανοί να βρίσκονται στις θέσεις αυτές.

Περιμένουμε την απάντηση σας κα Ευσταθίου, κε Αγγελόπουλε, κε Ζουπανιώτη, κα Δελχά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου