Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ





Από το Σύλλογο Ενοικαζομένων Διαμερισμάτων Βορείου Ευβοίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:


Αξιότιμοι κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε Ιστιαίας Αιδηψού

Δυστυχώς οικογενειακοί λόγοι με κρατούν εκτός Αιδηψού προσωρινά, παρ’όλα αυτά, εκ παραδρομής, ενημερώθηκα για την σημερινή συνάντηση όπου καλέιται φορείς και δημότες της Αιδηψού προκειμένου να ενημερώσετε για τις δράσεις σας στην περιοχή ενόψει Χριστουγέννων.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας, αναρωτιόμαστε και επιθυμούμε να σας θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα και ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας εγγράφως και προφορικώς ενώπιων των παρευρισκομένων.

1) Η μελέτη για τον ποδηλατόδρομο (παραλιακή οδός Αγίου Νικολάου) που έχετε προαναγγείλει ολοκληρώθηκε? Και πότε ξεκινά η υλοποίησή του?

2) Οι κακοτεχνίες στους δρόμους της πόλης και ιδιαίτερα στην οδό Ερμού και στην παραλιακή οδό, όπου μετράνε χρόνια, έχουν προγραμματιστεί να αποκατασταθούν?

3) Το ΒΙΟΚΑ σε ποια κατάσταση βρίσκεται?

4) Με την σύνδεση του αποχετευτικού σε όσους δεν έχουν συνδεθεί, αλλά είναι υποχρέωση του δήμου να ενεργήσει,έχετε προγραμματίσει κάποια ενέργεια?

5) Τα αδέσποτα εξακολουθούν να επιτίθενται σε κάθε διερχόμενο. Έχετε ενεργήσει ώστε να αποφευχθούν τέτοια καθημερινά φαινόμενα?

6) Η ανάπλαση της παραλιακής οδού "χάθηκε" ρίχνοντας την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Η παρούσα δημοτική αρχή, τι έχει κάνει?

7) Κυρία Δήμαρχε, έχετε δεσμευθεί πολλάκις δημόσια ότι τα δημοτικά συμβούλια θα γίνονται ΚΑΙ στην Αιδηψό. Δεν έχει πραγματοποιηθεί η δέσμευσή σας ούτε μια φορά. Σκοπεύετε να τηρήσετε την δέσμευσή σας?

8) Το Πνευματικό Κέντρο και η αποκατάστασή του έχει συζητηθεί και ζητηθεί από τον σύλλογό μας τουλάχιστον πάμπολλες φορές. Σε ποιο στάδιο της αποκατάστασής του βρίσκεται?

9) Η Δημοτική Πλάζ παραμένει κλειστή και ερειπωμένη καθώς πέρα από την τοποθέτηση ομπρελών, δεν πραγματοποιήθηκε άλλη ενέργεια. Τι έχετε στο πρόγραμμά σας για αυτό?

10) Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ενώ πέρυσι παρατηρήθηκε το "φαινόμενο" μαζικής μεταφοράς του κόσμου στην περιοχή της Ιστιαίας λόγω ύπαρξης παγοδρομίου, εφέτος, σαν σύλλογος και ενώ έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με τον επιχειρηματία του παγοδρομίου, ζητάμε συγκεκριμένο χώρο –δίπλα από το 'Ακταιον"- για να φιλοξενηθεί το παγοδρόμιο στην Αιδηψό. Θεωρούμε, ότι το αίτημά μας είναι ήδη αποδεκτό από εσάς προκειμένου η πόλη και τα μαγαζιά να μην ερημώσουν όπως συνέβει πέρυσι. Αναμένουμε την θετική έγγραφη ανταπόκρισή σας.

11) Η πόλη πρέπει να στολιστεί και να διαφημιστεί το γρηγορότερο δυνατόν για τις γιορτές προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες (τηλεόραση, ραδιόφωνα μεγάλης εμβέλειας, εφημερίδες πανελλαδικές). Έχετε κάνει κάποια ενέργεια για αυτό?

12) Ως Σύλλογος, εξασφαλίσαμε με την βοήθεια του κ. Χέλμη αλλά και της περιφέρειας-συγκεκριμένα του κ. Κοτζιά και του κ. Σπανού-την έναρξη της σύνδεσης της πόλης με το αεοροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Η σύνδεση ξεκινά την Άνοιξη και περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στο άμεσο μέλλον. Η ανακοίνωση για την επίτευξη της δράσης του συλλόγου μας έγινε δημόσια δια στόματος κ Κοτζιά, σε συνάντηση με φορείς που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Περιφέρειας στα μέσα Οκτώβρη. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση, χρήζει ανάλογης διαφήμισης από τον δήμο μας.

13) Επόμενος στόχος του συλλόγου μας,είναι η διατήρηση κατά τους χειμερινούς μήνες του ΕΟΤ καθώς πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητη η μη λειτουργία του. Ήδη συναντήσαμε τον κ. Τερζάκη παρουσία του κ Πρατσόλη, προκειμένου να λειτουργήσει το κατάστημα καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου, γεγονός που αν διαφημιστεί θα αποφέρει επισκεψιμότητα στην περιοχή για 12 μήνες και όχι για 3 μήνες που είναι καταδικασμένη η πόλη. Εσείς,ως δημοτική αρχή έχετε σκεφτεί κάποιες άλλες δράσεις ώστε να προσελκύσετε κατά τους χειμερινούς μήνες τους επισκέπτες και αν ναι, ποιες είναι αυτές?

Τέλος,θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το τηλέφωνό μου αλλά και του γραφείου μας είναι ήδη στην διάθεση του δήμου και στους συμβούλους σας, οπότε σίγουρα μπορείτε να με ενημερώνετε για επικείμενες συναντήσεις, και όχι να μαθαίνουμε "τυχαία" για τις προσκλήσεις σας. Για όσους δεν το έχουν, 6975952634 (κινητό) 22260-60500 (γραφείου).

Μετά τιμής η πρόεδρος, 
Όλγα Βογιατζή

Για το ΔΣ του Συλλόγου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου