Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η πολυπροικισμένη από την ευβοϊκή φύση, Αιδηψός, κερδίζει μία ακόμη αναγνώριση. Αυτή τη φορά για τις αξιοποιήσιμες πράσινες ενεργειακές της πηγές. Πρόκειται φυσικά για το υψηλό γεωθερμικό δυναμικό της περιοχής, που θεωρείται εξαιρετικό για χρήση τηλεθέρμανσης. Είναι γνωστό πως η εφαρμογή της γεωθερμίας υπερτερεί κατά πολύ από άλλες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, διότι είναι ανεξάντλητη και δεν διαταράσσει το φυσικό περιβάλλον.

Για την εκπόνηση μελετών άμεσης αξιοποίησης πράσινης και ανανεώσιμης ενέργειας, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού κέρδισε το δεύτερο βραβείο στα Best City Awards, ως ιδανικός τόπος αξιοποίησης της Γεωθερμικής Ενέργειας.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, εκπονήθηκε μελέτη από τον καθηγητή Ηφαιστειολογίας Δρ. Κων/νο Κυριακόπουλο σε συνεργασία με συνεργάτες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, στην οποία μεταξύ άλλων εφαρμογών εξετάζεται και η πρότυπος εφαρμογή της τηλεθέρμανσης (θέρμανση & ψύξη) σε κτιριακό σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο της πόλης της Αιδηψού, που θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 60 %. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου