Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΜΑΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ





Μια μαγική μουσική βραδιά, κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού, έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 09 Ιουλίου 2017, στον ασβεστολιθικό βράχο της Αιδηψού.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Αυστρίας "Paul Constantinescu" με τους σολίστ Marie Isabel Kropfitsch (βιολί) και Valentin Macoviciuc (κλαρίνο) μαζί με πλήθος αξιόλογων μουσικών μας ταξίδεψαν σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια, χάρη στη συνέργεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Πρεσβειών της Αυστρίας και της Ρουμανίας στην Ελλάδα.


Την εξαιρετική εκδήλωση, την οποία προλόγισαν η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, κα. Andrea Ikic-Boehm, η Πολιτιστική Ακόλουθος της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κα. Anca Chisalita, και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κος Γιάννης Κοντζιάς, παρακολούθησαν πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού καθώς και των τοπικών αρχών και φορέων της λουτρόπολης. 
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν στο μουσικόφιλο κοινό έργα του Wolfgang Amadeus Mozart, του Γερμανού συνθέτη Carl Maria von Weber, του Ρουμάνου συνθέτη Ciprian Porumbescu και, φυσικά, του Χαλκιδαίου Νίκου Σκαλκώτα.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος των παιδιών Ελλήνων μεταναστών της κοινότητας Πράχοβα στη Ρουμανία, το οποίο πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό παρουσιάζοντας ελληνικούς χορούς όπως τσάμικος, τσακώνικος, πεντοζάλι και μελιβιζιώτικος σε ενορχήστρωση του Lodrin Marin με τους σολίστ Cosmin Stoica και Georgiana Frincu.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και μακάρι τέτοιου είδους γεγονότα, που προάγουν τον πολιτισμό και προβάλλουν τη Βόρεια Εύβοια στο εξωτερικό, να πραγματοποιούνται συχνότερα στον τόπο μας.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου