Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΔΗΨΟΥ





Δύο μοναδικές μελωδικές βραδιές με 5 χορωδίες από Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικό κοινό στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αιδηψού, το οποίο τείνει να γίνει θεσμός στην πόλη μας.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε χθες Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, στο χώρο στάθμευσης του ΟΛΝΕ στο λιμάνι της Αιδηψού με τις χορωδίες 

Χορωδία Παραδοσιακών Τραγουδιών Β. Εύβοιας «Πεντέμια Αιδηψού & Ρίζες Ιστιαίας», Αιδηψός - Ιστιαία

Χορωδία «Dissensio», Ιστιαία

Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άξιον Εστί», Αξιούπολη Κιλικίς

Χορωδία «Pr. Ion Ionescu», Topoloveni Ρουμανία

Μεικτή χορωδία «Διατονική» Πέρα Χωριού και Νήσου - «Μελωδία» Λυμπίων, Λευκωσία Κύπρος

Κατά την ενάρξη του 3ο διεθνούς χορωδιακού φεστιβάλ, ο διοργανωτής της εκδήλωσης, κος Βοσνιάκος Θανάσης, εκτός από την ομάδα εθελοντών και τους χορηγούς της εκδήλωσης, ευχαρίστησε και απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Γιάννη Τσιρογιαννίδη, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, για την θετική εισήγησή του στη διοίκηση του ΟΛΝΕ ώστε να παραχωρηθεί ο χώρος, καθώς και στον κ. Σωτήρη Δανικά, λιμενάρχης Λ. Αιδηψού, για τη συνεργασία του.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το φεστιβάλ Αιδηψού εκτός από πολιτιστικό χαρακτήρα, έχει και φιλανθρωπικό. Καθ' όλη τη διάρκεια του χορωδιακού και χορευτικού φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται χρήματα στον «κουμπαρά της αγάπης», τα οποία στο τέλος του φεστιβάλ θα δοθούν στις 3 ενορίες της Αιδηψού για να μοιραστούν στη συνέχεια σε άπορες οικογένειες της περιοχής. Να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά συγκεντρώθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.250,00€ με το οποίο τα φιλόπτωχα ταμεία αγόρασαν τρόφιμα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Για όσους δεν κατάφεραν να βρεθούν χθες στο λιμάνι της Αιδηψού για την πρώτη μέρα του χορωδιακού φεστιβάλ, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δεύτερη μέρα, σήμερα Σάββατο, 8 Ιουλίου, στις 21.00.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου