Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΝΝΑ ΛΟΥΚΑΤΖΙΚΟΥ: ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΔΗΨΟΥ ...






Από την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αιδηψού, κα Άννα Λουκατζίκου, λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι κύριοι εκφραστές των συμφερόντων όλων των Δημοτών και ο Δήμαρχος κατευθύνει τις δράσεις του Δήμου, για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης εκτελώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλα αυτά βασίζονται στις αρχές της Δημοκρατίας, της διαφάνειας αλλά και του ελέγχου και της λογοδοσίας αφού ασκείται δημόσια διοίκηση.

Πρακτικές αφαίρεσης του λόγου του Αντιδημάρχου κατ' επανάληψη στις επιτροπές καθώς και η άρνηση της Δημάρχου να συζητιούνται θέματα που αφορούν συγκεκριμένη Δημοτική ενότητα, παρουσία πλείστον δημοτικών συμβούλων καθώς και του ιδίου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σίγουρα δε εκφράζουν τις αρχές της σύγχρονης Αυτοδιοίκησης.

Αναλογιζόμενη το θεσμικό ρόλο του Δημάρχου καθώς και των αρετών που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν αυτούς που διοικούν, δεν τολμώ να πιστέψω ότι η ολοκλήρωση των διεργασιών μιας τόσο σημαντικής επιτροπής καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου εξαρτάται από τις προσωπικές σχέσεις και θέσεις της Δημάρχου. Στις επιτροπές όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο καθένας συμμετέχει με τον θεσμικό του μόνο ρόλο και μοναδικός στόχος είναι η προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών.

Απ' την άλλη μεριά η συστηματική άρνηση της Δημάρχου να ενημερωθεί και να συζητήσει θέματα της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού στην εκτελεστική επιτροπή στερώντας το λόγο από τον Τοπικό Αντιδήμαρχο, καταδεικνύει μια τάση απαξίωσης της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας. Γεγονός που ίσως επιβεβαιώνεται και με την αδικαιολόγητη και ξαφνική αντικατάσταση του Αναπληρωτή Δημάρχου. Μέχρι τώρα ο Αντιδήμαρχος που αναπληρώνει το Δήμαρχο ήταν ο Αντιδήμαρχος Αιδηψού, "περιέργως" και ξαφνικά η Δήμαρχος προχώρησε σε μια επιλογή η οποία δεν τεκμηριώνεται ούτε μέσω της εκλογικής διαδικασίας ούτε της ύπαρξης αντικειμενικών προσόντων.

Φυσικά "αρχή άνδρα δείκνυσι" ... και ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών είναι σήμερα απαραίτητος όσο ποτέ ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισοπολιτείας και αξιοκρατίας στο Δήμο μας.

Άννα Αλεξάνδρα Λουκατζίκου
Αντιδήμαρχος ΔΕ Αιδηψού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου