Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΣΕ «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ




Οι άνθρωποι της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α έβαλαν τα δυνατά τους και με αγάπη και μεράκι μεταμορφώνουν το πρώην κτίριο του ΚΑΠΗ σε ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας.

Οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου του κτιρίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.
Στον ανανεωμένο χώρο θα φιλοξενείται η παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, η οποία προβλέπεται να εγκαινιαστεί μετά το Πάσχα.

Και όταν λέμε βιβλιοθήκη, δεν εννοούμε τις κλασσικές, ίσως και ξεπερασμένες, βιβλιοθήκες με τα ατέλειωτα ράφια γεμάτα βιβλία, όπου επικρατεί η απόλυτη σιωπή, τις οποίες επισκεπτόμαστε μόνο και μόνο για να δανειστούμε ένα βιβλίο.

Αντιθέτως!

Μιλάμε για μια παιδική βιβλιοθήκη που βασίζεται στην ιδέα του Future Library, ελληνιστί «Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος», η οποία στοχεύει να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση και το βιβλίο μέσα από διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και διάφορες εκδηλώσεις καθώς και να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.

Σίγουρα, θα είναι μια παιδική βιβλιοθήκη διαφορετική από τις άλλες που θα γίνει το αγαπημένο στέκι των παιδιών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου