Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΓΓΙΦ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ





Σε συνέχεια της ανακοίνωσης - τοποθέτησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (δείτε παρακάτω) αναφορικά με αφίσα εκδήλωσης του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Λ. Αιδηψού, λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Λ. Αιδηψού την εξής απάντηση-διαμαρτυρία:


Προς την Γ.Γ.Ι.Φ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Του ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ, νομίμως εκπροσωπουμένου. 

-------------------------------------------- 

Σε απάντηση του από 23-02-2017 mail που αφορά αφίσα του Συλλόγου μας και το οποίο ας σημειωθεί είναι ανυπόγραφο από τον συντάξαντα αυτό, με την οποία αφίσα ανακοινώνεται η συμμετοχή μας στον τριήμερο εορτασμό της αποκριάς, παραθέτουμε και Δηλώνουμε τα κάτωθι.

Το περιεχόμενο της εν λόγω αφίσας μεταξύ άλλων κρίνεται από σας ως «σεξιστικό στα όρια της πορνογραφίας……με την παρουσίαση της γυναίκας ως σεξουαλικού αντικειμένου». Όμως, η εν λόγω αφίσα δεν υπολείπεται των λοιπών συγχρόνων εντύπων ψυχαγωγικού χαρακτήρα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και μάλιστα στα πλαίσια του εορτασμού της Αποκριάς. Σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον ρόλο των δύο φίλων αλλά ο τρόπος προβολής της εκδήλωσης διαπνέεται και από την γενική χαλάρωση της διάθεσης των εορταστικών ημερών. Άλλωστε το καρναβάλι αποτελεί συνέχεια Αρχαικών Διονυσιακών εορτών στην σύγχρονη βέβαια εκδοχή του.

Με την παρούσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας και ΖΗΤΑΜΕ να μας γνωρίσετε το περιεχόμενο καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταγγέλοντος.

Το παρόν να κοινοποιηθεί
Στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού
και δημοσιευτεί

1.ΕdipsosPost
2.IΣΤΙΑΙΑ news
3.ΔΙΑΥΛΟΣ gr
4.ΕVIA TOP
5.EVIA COSMOS
6.STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ 24-02-2017 ΤΟ Δ.Σ του Εμποριοεπαγγελματικού Συλλόγου

   

Ανακοίνωση - τοποθέτηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων


Αξιότιμοι/ες κ.κ του Δ.Σ Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Λουτρών Αιδηψού

Περιήλθε στην Υπηρεσία μας αφίσα μέσω της οποίας, ανακοινώνετε την εκδήλωση και την συμμετοχή σας στο τριήμερο της γιορτής της Αποκριάς στην περιοχή σας, το περιεχόμενο της οποίας κρίνεται απροκάλυπτα σεξιστικό στα όρια της πορνογραφίας.

Ως Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την επιλογή σας. Θεωρούμε πως ο τρόπος προβολής της εκδήλωσή σας αντιμετωπίζει με άκρως προσβλητικό τρόπο την ανδρική και κυρίως τη γυναικεία υπόσταση, ενισχύει το σεξισμό, το μισογυνισμό και την έμφυλη βία. Προβάλλεται μέσω της αφίσας σας ένα εμφανώς σεξιστικό στερεοτυπικό αφήγημα, στο οποίο η γυναίκα κατέχει τη θέση του σεξουαλικού αντικειμένου, του σκεύους ηδονής, αναπαράγοντας κατά αυτό τον τρόπο την σεξιστική πρόσληψη των γυναικών.

Η πορνογραφική σεξιστική και ρατσιστική αισθητική και το περιεχόμενο της αφίσας με πρόσχημα και άλλοθι τις Απόκριες δεν τιμά ούτε τους πολίτες της περιοχής σας, άνδρες και γυναίκες, ούτε και τους διοργανωτές της. Σας εφιστούμε την προσοχή και σας παρακαλούμε να αποσύρετε την εν λόγω αφίσα. Ας είναι το τριήμερο της Αποκριάς πραγματικά γιορτή και ξεφάντωμα για όλες και όλους στη βάση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου