Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΔΗΨΟΥ 2017....ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!





Απόκριες και Καρναβάλι...ημέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξεγνοιασιάς!
Ακριβώς έτσι θα περιέγραφε κανείς τις δύο τελευταίες μέρες στην Αιδηψό με το κέφι να κορυφώνεται σήμερα το απόγευμα, Κυριακή της Τυρινής.

Παρά το ψιλόβροχο, αρκετός ήταν ο κόσμος που ήρθε μεταμφιεσμένος να παρακολουθήσει το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΔΗΨΟΥ και να τιμήσει με την παρουσία του την αξιόλογη προσπάθεια των διοργανωτών.

Το σαββατοκύριακο ήταν κυρίως αφιερωμένο στα παιδιά, που για πρώτη φορά στην ιστορία του καρναβαλιού της Αιδηψού κατασκεύασαν μόνα τους το Βασιλιά Καρνάβαλο, τον οποίο και έκαψαν μετά το τέλος των εκδηλώσεων για να σημάνουν τη λήξη του φετινού καρναβαλιού.
Το θέμα του Καρνάβαλου; Παγωτό με όλες τις γεύσεις! Το σύνθημα; Μας έλιωσαν σαν παγωτό!

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΔΗΨΟΥ δεν ήταν 
όμως μόνο η κατασκευή και το κάψιμο του καρνάβαλου και η παρέλαση στην παραλιακή της πόλης.
Οι μικροί μασκαράδες έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια όπως «Σπάω το μπαλόνι»«Καυτή Μπάλα» και πολλά άλλα υπό τους ήχους της αποκριάτικης μουσικής και πάντα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των εθελοντών.

Όσο για την έκπληξη εξ ουρανού;
Από νωρίς το μεσημέρι, δύο μεγάλες πινιάτες είχαν πάρει τη θέση τους ψηλά στον ουρανό του λιμανιού της πόλης, απ' όπου κρέμονταν σχοινιά, τα οποία τράβηξαν όλα τα παιδιά μαζί για να αποκαλυφθεί επιτέλους η μεγάλη έκπληξη... καραμέλες και κομφετί!

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Αιδηψού, Δημοτικού Σχολείου Αγίου, Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού, Δημοτικού Σχολείου Λ. Αιδηψού, Γυμνασίου Λ. Αιδηψού, Γενικού Λυκείου Λ. Αιδηψού, στο Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Αιδηψού 
«Η Αγία Τριάδα», στους εθελοντές και τους χορηγούς, οι οποίοι απέδειξαν πως με σύμπνοια και συνεργασία μπορεί κανείς να καταφέρει πολλά. 
Ας αποτελέσουν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς για το καλό του τόπου και της τοπικής κοινωνίας.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου