Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΙΔΗΨΟΥ







Από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στον σχεδιασμό κατάργησης του αστυνομικού Τμήματος της Αιδηψού και τάσσετε στο πλευρό όλων των πολιτών που σήμερα πραγματοποίησαν πορεία για αυτό το λόγο στην Αιδηψό. Η Αιδηψός ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς θερμαλιστικά και τουριστικά κέντρα, αποτελώντας ως εκ τούτου τον βασικό οικονομικό πυλώνα της Βόρειας Εύβοιας. Ως εκ τούτου και με το δεδομένο πως η απόσταση Ιστιαίας-Αιδηψού σε συνδυασμό με την κατάσταση του οδικού δικτύου, καθιστά δύσκολη την ταχεία μετάβαση, θα υπάρξει εμφανής υποβάθμιση της αστυνόμευσης της Αιδηψού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα με άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της πόλης εντός και εκτός Ελλάδος.

Το πρόβλημα αυτό θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον με το δεδομένο μάλιστα της εξασφάλισης του πλεονεκτήματος της «Πύλης Σέγκεν» για την Αιδηψό. Υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ η υπάρχουσα δύναμη Λιμενικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δυναμικού της, θεωρείται ανεπαρκής ακόμη και για την λειτουργία των πορθμείων σε περιόδους τουριστικής αιχμής, επιχειρείται αποδυνάμωση επιτήρησης της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο.

Στα προβλήματα προστίθενται τόσο η απομόνωση της τουριστικής περιοχής της Λιχάδας, αφού διπλασιάζεται η απόστασή της από το αστυνομικό τμήμα, όσο και η ασφαλής μετακίνηση των πολυάριθμων Γάλλων επισκεπτών του κλαμπ Μεντιτερανέ που πηγαινοέρχονται ανά εβδομάδα.

Η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αιδηψού, ανεξάρτητα με την ενίσχυση του αντίστοιχου τμήματος Ιστιαίας, θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Εύβοιας. Ελπίζουμε πως οι αγώνες τόσο των κατοίκων όσο και της Δημοτικής αρχής θα εισακουστούν και η απόφαση αυτή θα ανατραπεί, αφού, ενώ έχει ληφθεί με στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής μας οικονομίας θα επιτύχει τελικά ακριβώς το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου