Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΙΔΗΨΟΥ






Νέα ερώτηση με την οποία ζητά να επανεξεταστεί η περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού με κριτήρια ανάλογα άλλων περιοχών κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, υπογραμμίζοντας πως το επιχείρημα του Υπουργείου ότι διατηρεί ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο είναι επιεικώς σαθρό για τους εξής λόγους: πρώτον, γιατί διαπιστώνονται πολλές εξαιρέσεις στον «κανόνα» του Υπουργείου και δεύτερον, γιατί ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από τους περισσότερους Καλλικρατικούς Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου πενταπλασιάζεται.

Ο Σίμος Κεδίκολγου αναφέρει, επίσης, ότι η κατάργηση του Α.Τ Αιδηψού ακυρώνει ουσιαστικά τη δρομολογηθείσα διαδικασία κήρυξης του Λιμένα της Αιδηψού ως Πύλης Εισόδου στη ζώνη Σένγκεν, προκειμένου να προσελκυστούν κρουαζιερόπλοια.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Επί μήνες δεν έχουμε λάβει απάντηση (τελευταία ερώτηση η υπ’ αριθμ. πρωτ. 7753/30/8/2016) στο ζήτημα της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, που έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι επαπειλούμενες αρνητικότατες συνέπειες σε μια τουριστική περιοχή και η άρνηση οποιουδήποτε διαλόγου οδηγούν τους κατοίκους σε κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται.

Το επιχείρημα του Υπουργείου, ότι διατηρεί ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο είναι επιεικώς σαθρό. Πρώτον, γιατί διαπιστώνονται πολλές εξαιρέσεις στον «κανόνα» του Υπουργείου και δεύτερον, γιατί ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από τους περισσότερους Καλλικρατικούς Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μάλιστα, ο πληθυσμός αυτός πενταπλασιάζεται. Επιπλέον, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού ακυρώνει ουσιαστικά τη δρομολογηθείσα διαδικασία κήρυξης του Λιμένα της Αιδηψού ως Πύλης Εισόδου στη ζώνη Σένγκεν, προκειμένου να προσελκυστούν κρουαζιερόπλοια.

Η ζημιά, όμως, δεν περιορίζεται εκεί. Έχω προσωπική εμπειρία, κατά τη διάρκεια συναντήσεών μου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, της απροθυμίας των τουριστικών πρακτορείων να συνάψουν συμφωνίες σε μία περιοχή της οποίας ο τομέας ασφαλείας έχει υποβαθμιστεί τόσο δραματικά.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί δεν επανεξετάζεται η περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού με κριτήρια ανάλογα άλλων περιοχών;»



Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου