Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ




Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την 06-06-2016 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης η οποία διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κρυφό Λιμάνι Γιάλτρων Ευβοίας εντός ιχθυοκαλλιέργειας ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.. Το σενάριο προέβλεπε προσάραξη Δ/Ξ πλοίου σε αβαθή πλησίον ιχθυοκαλλιέργειας και από ρήγμα στην δεξιά πρωραία δεξαμενή ποσότητα πετρελαίου διέρρευσε στη θάλασσα. Στόχος ήταν ο περιορισμός της πετρελαιοκηλίδας, ο έλεγχος του πλοίου, η αποκατάσταση της ζημιάς για να διακοπεί η διαρροή πετρελαίου και στη συνέχεια η απορρύπανση του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου. 


Στην άσκηση έλαβαν μέρος προσωπικό του Λιμεναρχείου Αιδηψού, του Α’ Λ/Τ Πευκίου και Α’ Λ/Τ Γλύφας. Χρησιμοποιήθηκαν τα περιπολικά οχήματα ΑΛΣ-3259 και ΑΛΣ-3846 Λιμεναρχείου Αιδηψού, το περιπολικό όχημα ΑΛΣ-3277 Α’ Λ/Τ Πευκίου, τα πλωτά περιπολικά σκάφη ΠΛΣ-779 Α’ Λ/Τ Πευκίου και ΠΛΣ-783 Α’ Λ/Τ Γλύφας. Επίσης, στην άσκηση συμμετείχαν ανθρώπινο δυναμικό και πλωτά σκάφη της εταιρείας «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.», οχήματα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και της Π.Υ. Ιστιαίας.
Την άσκηση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Αιδηψού κ. ΛΟΥΚΑΤΖΙΚΟΥ Άννα, ο κ. Υποδιοικητής Π.Υ. Ιστιαίας Επιπυραγός ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος με προσωπικό Π.Υ. Ιστιαίας, ο εκπρόσωπος του Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Αιδηψού ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Αιδηψού ΠΑΤΣΟΥΡΑΣ Αθανάσιος και ο Δημοτικός Υπάλληλος Υπηρεσίας Πολεοδομίας Αιδηψού ΖΕΡΒΑΣ Νικόλαος.

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συνδρομή – συμμετοχή στην άσκηση του Διευθυντή Παραγωγής Μονάδων Ιχθυοκαλλιεργειών ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. Εύβοιας και Φθιώτιδας ΖΑΧΑΡΙΑ Λάμπρου, προσωπικού της εταιρείας και η διάθεση πλωτών και χερσαίων μέσων.

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών στην άσκηση υπήρξε άμεση και στο χρόνο που προβλέπεται. Διαπιστώθηκε ετοιμότητα, καλή λειτουργία και άψογη συνεργασία.

Ο Λιμενάρχης Αιδηψού Πλωτάρχης Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος μετά το πέρας ευχαρίστησε και συνεχάρει το προσωπικό και όλους του συμμετέχοντες για την επιτυχή έκβαση της άσκησης.


Ο Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου