Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΩΣ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ




Με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, τερματίζεται επιτέλους ο παραλογισμός της θεώρησης των υδάτων που εκρέουν από εγκαταστάσεις κέντρων ιαματικού τουρισμού/θερμαλισμού, κέντρων θαλασσοθεραπείας και κέντρων αναζωογόνησης (spa) ως οικιακά ή αστικά λύματα.

Πρόκειται για θεσμική στρέβλωση που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτόν το χώρο ο οποίος παραδοσιακά αποτελεί για τον νομό μας και ειδικά για την περιοχή της Αιδηψού συγκριτικό πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα από την ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται ότι « Ύδατα εκρέοντα από εγκαταστάσεις Κέντρων ιαματικού τουρισμού-θερμαλισμού, Κέντρων θαλασσοθεραπείας και Κέντρων αναζωογόνησης (spa), όπως αυτές ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3498/2006 (Α΄/230) δεν λογίζονται – στον βαθμό που προέρχονται από την φυσική ανάβλυση ή άντληση φυσικού πόρου – ως οικιακά ή αστικά λύματα».

Η αξιοποίηση της λουτρόπολης της Αιδηψού παραμένει βασικός μας στόχος και θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρηματιών της περιοχής με σκοπό την αλλαγή σελίδας για την Αιδηψό σε αναπτυξιακή τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου